CHP, Direnişçileri, AKP’nin Polisine Şikayet Etti

Turan Aktaş, haksız, hukuksuz işten çıkarılan ve 532 gündür işi için direnen bir işçi.

Turan Aktaş’ı işten çıkaran PATRON ise, CHP yönetimindeki Şişli Belediyesi.

Dolaısıyla Aktaş da bu patrona karşı direniyor.

Direnişini Şişli Belediyesi önünde sürdürüyor.

Bugün, 28 Mayıs 2021 günü, Turan Aktaş ve onu desteklemek için direniş alanında bulunanlar, CHP’NİN ŞİKAYETİ üzerine polis tarafından gözaltına alındılar.

CHP; 532 gündür işi ve onuru için direnen Turan Aktaş’ı ve destekçisi olan Türkan Albayrak ve Cem Bulut’u İHBAR EDİP, ŞİKAYETÇİ oldu.

Faşizmin polisi de bu fırsatı kaçırmayıp, Turan Aktaş, Türkan Albayrak ve Cem Bulut “konut dokunulmazlığını ihlal” suçlamasıyla gözaltına aldı.

Direnişçiler akşam saatlerinde “adli kontrol şartı ile” serbest bırakıldılar.

Fakat geriye CHP’nin ihbarcılığı ve emekçi düşmanlığı kaldı.

Turan Aktaş

Yüzbinler İçin ve Yüzbinler Adına Bir Direniş

CHP de, tıpkı AKP gibi, direnişler karşısında uzlaşmaz davranıyor. Direnenlerin hakkını vermek yerine, tıpkı AKP gibi, direnişi baskıyla, tehditle, polisle, gözaltıyla bitirmeye çalışıyor.

Çünkü, biliyorlar ki, Turan Aktaş’ın direnişi, “kişisel” bir direniş değildir. Turan AKtaş, yalnızca kendisi için değil, taşerondan kadroya geçen 569 Şişli belediye emekçisi ve tüm ülke çapında taşerondan kadroya geçen 740 bin işçi adına, direniyor.

Turan Aktaş, işten çıkarılmasına karşı açtığı davayı kazandığı halde, CHP’li belediyede işe geri alınmıyor. Çünkü Turan Aktaş, işe iade edildiğinde, 740 bin belediye işçisine de haklarını vermek zorunda kalacaklar.

Kısacası, halkların, emekçilerin ekonomik demokratik mücadelesinin önüne ördükleri barajın, bir yerinden taşmasından, bentlerin bir yerinden delinmesinden korkuyorlar. Aktaş’ın direnişine saldırıları da bundan.

Sosyal ağlarda paylaşın