Kemal Kurkut’un Katili Polise Beraat

2017 yılında, Diyarbakır’daki Newroz kutlamalarından polis tarafından hedef gösterilerek vurulan Kemal Kurkut’ un 12. duruşması görüldü. Duruşmada katil zanlısı polis Y. Ş. Hakkında beraat kararı verildi, 72 polis hakkında ise suç duyurusunda bulunulması kararlaştırıldı.


Diyarbakır Baro Başkanı Cihan Aydın, “Cezasızlık politikası tam hız devam ediyor. Kemal Kurkut’u öldürmekle suçlanan polis memuru hakkında beraat kararı verildi” dedi.


Diyarbakır Barosu eski Başkanı Mehmet Emin Aktar ise “Mahkeme cezasızlığa devam dedi. Kürdün hayatına karşılık bir gün bile hapis cezası yok” sözleriyle mahkemenin kararına tepki gösterdi.


NE OLMUŞTU?


İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü öğrencisi Kemal Kurkut, 21 Mart 2017’de Diyarbakır Newrozu’nda, Newroz Parkı’na giden Evrim Alataş Caddesi üzerindeki kontrol noktasında polisin açtığı ateşle katledildi. Olay sonrası Diyarbakır Valiliği, “’Çantamda bomba var hepinizi öldüreceğim’ diyerek elindeki bıçakla alana koştuğu için canlı bomba olma ihtimali değerlendirildiğinden müdahale edilmiştir” diye halkla dalga geçer gibi bir açıklama yaptı. Ancak Abdurrahman Gök’ün çektiği fotoğraflar, Valiliğin açıklamasının gerçeği yansıtmadığını ortaya çıkardı.


Buna rağmen göz göre göre adaletsizlik devam ediyor. AKP faşizmi her zaman ki gibi belgeleri, kamera görüntülerini dahi yok sayarak Kemal Kurkut’ un katledilmesinin üstünü örtmeye çalışıyor. Mahkemeleri, savcıları ve hakimleri satın alan iktidar hiçbir halk çocuğunun katledilmesinin üstünü örtemez, çünkü gerçeklerin gün yüzüne çıkmak gibi bir huyu vardır.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.