Cenazeye katılmak değil kaçırmak suçtur

AKP ahlaksızlığı, bir sanatçının yaşamsal hakkı olan konser yapma hakkı için yaptığı direnişte ölümsüzleşen İbrahi Gökçek’in cenazesine katılanlara dava açıyor, yargılıyor.

Cenazede polisin saldırısı sonucu gözaltına alınan Av. Didem Baydar Ünsal, Av. Seda Şaraldı ve stajer avukat Doğa İncesu 10 kasım saat 11.30 da mahkemeye çıkacak.

Resim

AKP faşizminin taleplerini karşılamayarak göz göre göre katlettiği İbrahim Gökçek’in cenazesinde yaşananları tekrar hatırlatmakta yarar var.

3 eylül günü şehit düşen Grup Yorum emekçisi, halkın sanatçısı İbrahim Gökçek’in cenazesinde halk düşmanı AKP iktidarının ahlaksız polisinin yaptıklarını hatırlayalım:

– Sabah 10’da Cemevi’nden yürüyüş yapılacaktı ama polis buna izin vermedi. 17 toma, bir sürü gözaltı aracı, binlerce polis gelmişti. Kalabalık sokak aralarında toplanıp Cemevi’ne gelmek istedi ama polis copla, gazla saldırdı. Mahallenini giriş ve çıkışına polis yığınağı yaparak cenazeye katılıma engel olduğu yetmezmiş gibi Cem evine biber gazı ile saldırdı.

– İbrahim Gökçek’in anne ve babasının da aralarında bulunduğu aileler ancak cemevinin yemekhanesine sığınarak biber gazından korunabildi. Çok yoğun biber gazı saldırısı cemevi çevresini dahi etkilemişti.

– Halkın hiçbir inancına saygısı olmayan katil polis koçbaşları ile halkın ibadethanesi, kutsalı cemevinin kapısını kırarak içeri girdi.

– Gazi Mahallesi Cem Evi’ndeki tören yapılmaması için Gökçek’in cenazesini morgdan kaçırıp  ve şehir dışındaki Mehmetçik Vakfı’na götürdü.

– İbrahim Gökçek cenazesinin alınması sırasında Grup Yorum’dan 5, HHB avukatlarından 3 kişinin bulunduğu 20 kişi gözaltına alındı.

–  Polis, ailenin cenazeyi Kayseri’de gömme isteğine cevap olarak sadece 5 kişinin cenaze ile gidebileceği dayatmasında bulundu.

– Yine cenazeyi kaçırarak Kayseri’ye götüren polis aileye evlatlarının cenazesini dahi gömme hakkını çok gördü.

– Kayseri’de faşist güruh örgütlendi. İbrahim’in cenazesine saldıracaklarını, şehre gönerlerse çıkartıp yakacaklarını söylediler kameralar karşısında.

Tüm bunlar faşist AKP iktidarının ne kadar alçalabileceğini gösteriyor. Aynı zamanda zulmü ile katlettiği İbrahim’in cenazesinden ne kadar korktuğunu.

Bugün utanmazlıklarına devam ediyor AKP faşizmi. Yoldaşlarının, müvekillerinin cenazesine katıldıkları için Avukatlara dava açmak, yargılamak ancak AKP ahlaksızlığına yakışıyor.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.