İzmirimiz Geçmiş Olsun !

Tutsak Yüksel direnişçilerinden
İzmir’e mektup

30 Ekim 2020 Cuma günü İzmir’de yaşanan deprem felaketi hepimizi derinden sarstı. Direnişçiler ve birlikte kaldığımız tutsaklar olarak hep dile getirdiğimiz ‘deprem değil rant öldürür’ gerçeğini maalesef bir kez daha gördük. İzlediğimiz görüntülerde, kurtarılan insanlarımızın sevincini görerek heyecandan gözyaşlarımızı tutamadık. Kaybettiğimiz canların yasını hep yüreğimizde taşıyacağız. Unutmayacak, unutturmayacağız!
Mimar Alev Şahin beton firmalarına, usulünce beton hazırlamadıkça olur vermemesi, bu rant şirketlerini rahatsız etmiş; arkadaşımıza ve onun gibi “insan canına kıymet biçemez bir saygıyla” davranan mimarlar ayak altındaki çekilsinler diye KHK ile ihraç edilmişlerdir. Cuma günkü sarsıntı ve kaybettiklerimiz, halkın mimarlarının ne kadar değerli olduklarını bir kez daha kanıtlandı bizlere maalesef. Alev Şahin’ lerin tutuklandığı, canımızı alacak binalara ruhsat verenlerin el üstünde tutulduğu bu sistem kaybettiğimiz canların katilidir.
Yüksel Direnişçileri olarak İzmir’de ki depremde hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı diliyor; yaralılara, enkazdan kurtarılan canlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi gönderiyoruz.
Ve ülkemiz için diliyoruz ki canımıza düşman olanların değil, halkın dostlarının korunup kollandığı; rant değil halkımızın refahını hedefleyen yöneticilerin iktidara getirildiği bir gelecek kuralım.
Umut hep ayaktadır gelecek hayallerimiz için dövüştükçe….

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.