Büyük Direniş ile Kazanılmış Hak: Vedalaşma Hakkı.

ÖZGÜR TUTSAK YILDIZ KESKİN ve UFUK KESKİN; KANSER HASTASI ANNESİ NERİMAN KESKİN’İ KAN CAN UĞRUNA ÖDEDİĞİMİZ BEDELLER SAYESİNDE ZİYARET EDEBİLDİ, VEDALAŞMA HAKKINI KULLANABİLDİ!

Özgür Tutsağımız Yıldız Keskin, bir süredir kanser tedavisi gören annesi Neriman annemizi, 1 Haziran 2019 Cumartesi günü evinde ziyaret etti. Tutuklu ve hükümlülere tanınan bu hak, 122 şehitle zaferle taçlandırdığımız büyük direnişimizin bir kazanımıdır.

Yönetmeliğe göre; ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alanlar hariç, yüksek güvenlikli hapishanede kalan tutuklu ve hükümlüler ikinci derecede kan bağı olan yakınları eşlerinin ölümü veya ağır hastalığı halinde yakınlarını yol ve gider masrafları tutuklu veya hükümlünün ödemesi koşuluyla ziyaret edebilecek.

Bu hak ile birlikte hem içerde tutsaklarımızın kendi dilekçe başvuru ve görüşmeleri hem de dışarda aile ve avukatlarının çabalarıyla hasta yatağında annesini ziyaret etti Özgür Tutsak Yıldız Keskin. Yıldız Keskin 18 yılını hapishanede geçirmiş, üreterek direnen, faşizmin boyun eğdiremediği yüzlerce Özgür tutsaklarımızdan biridir. Neriman ve Fahrettin Keskin ise iki evladını faşizme karşı mücadelede tutsak vermiş, içeride-dışarıda evlatlarının sesi yüreği olan Tayadlı Ailemizdir. Her koşul altında evlatlarına ve evladı gibi gördüğü tüm tutsaklara kol kanat germiş ailemiz, bu kez de kanser hastalığı ile mücadele etmektedir. Hiçbir koşul altında evlatlarının ziyaretlerini aksatmayan Neriman annemiz, hastalığı yüzünden uzun zaman evlatlarını ziyaretten yoksundu. Ona en büyük moral evlatlarını yanında görmekti. Onları sağlıklı ve mutlu görmek yüreği evlatlarıyla atan bir annenin en büyük isteğidir. Bu isteği yerine getirmek biz Tayadlı Ailelerin boynunun borcudur. Tüm görüşmeler bitirildikten sonra, kızını yanında gören Neriman annemizin mutluluğu görülmeye değerdi. Elbette bu anda biz Tayadlı Aileler de onların bu mutlu anında yanı başlarındaydık.

Neriman annemiz tam bayram arifesinde evlerine bayramın erken geldiğini söyleyip sarıldı yılların özlemiyle kızına. Doğup büyüdüğü eve anne ve babasının yanına gelen tutsağımızla da aynı tarif edilemez duyguları yaşadık. Oradaki herkesin gözleri dolu doluydu. Ancak bugün de gözlerimizden dökülenler sevinç gözyaşı olurlar. Görüşüne giremeyen akrabaları komşuları da Özgür Tutsağımızı görmeye gelenlerdi. Resim çekmek isteyenler, yanına harçlık vermek isteyenler, çocukluk anılarını anlatmak isteyenler birbiriyle yarıştı. Aynı tarifsiz duyguları da onlarla birlikte yaşadık. Hakkımız daha fazla olmasına rağmen 1.5 saat gibi bir zamana sıkıştırıldı görüşme. Yine de 1.5 saate dünyaları sığdırdık. Ana-kızın eli elinden hiç ayrılmadı. Anneler evlatlarından her görüşte yemek yeme sözü alırlar. Bu kez kızı annesinden yemek yiyeceğine, her gün bir tutsağımızın yerine yemeğini yiyeceğinin sözünü aldı. Tutsağımız Büyük Ailemizin her birine emanet etti annemizi. Onu uğurlarken balkonlardan onlarca el uzandı ona Neriman annemiz hasta yatağından ilk kez bu kadar canlı kalktı, evladını uğurlamak için evin önünden seni çok seviyoruz sesleri birbirine karıştı. Bu duyguları bize armağan eden 122 kahraman şehidimize bir kez daha minnet borçluyuz. Kimse hiçbir hakkı bize bahşetmedi her birini tırnaklarımızla söke söke aldık. Bugün Özgür Tutsağımızın annesini hasta yatağında görebilmesi ne kimsenin iyi niyeti ne de devletin tutsaklara tanıdığı bir ayrıcalıktır. Direnişler sonunda tanımak zorunda kaldıkları bir haktır. Bu hakkı şehitlerimizle, gazilerimizle, hapishane kapılarında saçlarını ağartan Tayadlı ana-babalarımızla kazandık. Büyük Direniş şehitlerimizin değerli anıları önünde saygı ve bağlılıkla eğiliyor, onlardan öğrenmeye devam ediyoruz. NOT: 18 Haziran Tarihinde Neriman Annemizin Tutsak Oğlu Ufuk da Hapishaneden Getirildi ve Annesi İle Görüsebildi.

Emperyalizme ve Oligarşiye Karşı Yürüyüş Dergisi 124.sayısından

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.