Bu ne acele Erdoğan, bari resmi sonuçların açıklanmasını bekleseydin!

ABD seçimleri sonuçları belli oldu. Joe Biden’in kazandığı kesinlik kazanırken hala resmi olarak sonuçlanmamasına rağmen Erdoğan acele ile yeni patronunu kutladı.

İktidara gelmek için ABD emperyalizminin icazetini alan ve iktidarda kalmak için aynı icazete kaçınılmaz olarak muhtaç olan AKP iktidarı ve Erdoğan resmi sonuçlar açıklanmadan “ne olur ne olmaz” mantığı ile Biden’e yaranmak için  Biden’i tebrik etti. 

Erdoğan mesajında “Önümüzdeki dönemde ABD Yönetimiyle bu doğrultuda yakın çalışma hususundaki kararlılığımızı tekrarlıyor, ülkelerimiz arasındaki güçlü işbirliği ve müttefiklik bağının bugüne kadar olduğu gibi gelecekte de dünya barışına hayati katkılar sunmaya devam edeceğine inanıyorum” dedi.

 Erdoğan’ın “yakın çalışma hususundaki kararlılığımızı tekrarlıyoruz” cümlesinde “iktidara gelmeniz bizim için hiç bir şeyi değiştirmez,  sizin işbirlikçiniz olmaya devam edecek, bugüne kadar nasıl bir dediğinizi iki etmediysek bugünden sonra da aynı şekilde devam edeceğimizi tekrarlıyoruz”  demek istediği ayan beyan açıktır.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.