Soğuk Kanlı Faşist Katil AKP Genel Başkan Yardımcılığında

Onun adı 1 ekim seçimlerinden sonra AKP’nin kürt halkına karşı yürüttüğü katliam saldırısında üstlendiği görev ile anılır. Sur’da, Cizre’de ve kürt topraklarının bir çok yerinde sokağa çıkma yasağı ilan ederek binlerce insanı kadın çocuk demeden katledildiği saldırının kurmaylığını yapmıştır.  Kürt halkını teslim almak, kendisine biat etmediğinden dolayı pişman etmek amacı ile bir çok ilde ve ilçede yapılan katliamların baş sorumlusu olan Efkan Alâ AKP genel başkan yardımcılığına getirildi.

Halen Meclis güvenlik ve istihbarat komisyonu başkanlığını yürüten Efkan Ala’nın getirildiği mevki: AKP Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı.

Yönetememe krizinin artık aile içi istifalar ile ayyuka çıktığı bu günlerde “yeni dönem” diye adlandırdıkları sürecin halk için daha fazla baskı, daha fazla soygun ve talan anlamına geldiği yapılan atamalardan belli oluyor.

Yeni dönem diye adlandırılan kabinede değişikliklere başlandı. Buna göre:

Lütfü Elvan istifa eden Hazine Bakanlığı yaptıktan sonra istifa eden damat Berat’ın yerine getirildi.

Lütfi Elvan, 2013-2015 yılları arasında Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, 2015-2016 yılları arasında Başbakan Yardımcılığı, 2016-2018 yıllarında da Kalkınma Bakanlığı görevlerini yaptı.

Çorlu tren katliamında ulaştırma bakanı olan Lütfi Elvan’ın Hazine Bakanlığı’na atanmasına tepki gösteren Çorlu Tren Katliamı Aileleri tepkilerini şu cümlelerle dile getirdi:

“2013 – 2015 yılları arasında Ulaştırma Bakanıydı. Sözde yenileme çalışması yaptırdığı Trakya Demiryolları hattında, Çorlu’da 25 canımız katledildi… Hesap vermek bir yana şefinden, müdürüne, Genel Müd. Yardımcısından bakanına hepsi terfi etti.”

Evet faşizmin tek liyakat ölçüsü vardır. Halk düşmanlığı. Yeterince halk düşmanı olan herkes her göreve layık görülebilir.  Yeni bakanlıklara kimin atanacağını Erdoğan belirleyecek.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.