Brüksel’de NATO karşıtı eylem

Belçika’nın başkenti Brüksel’de, Rusya’nın Ukrayna’ya müdahalesinin yıldönümü sebebiyle bir eylem gerçekleşti. Eyleme bir çok sol grup katıldı. Türkiyeli siyasetlerden sadece Halk Cephesi ve Dev-Genç imzalı pankart görüldü.

Onlarca sol grubun katıldığı eylemde, eyleme katılanlar ile eylemi organize edenlerin kullandığı sloganlardaki farklılık dikkat çekiciydi. Tertip komitesinin sürekli olarak NATO ve Putin’i aynılaştırmasına karşı eyleme katılanların büyük çoğunluğu NATO ve ABD emperyalizmini lanetleyen sloganlar attı. Megafondan ısrarla Putin karşıtı sloganlar atılmasına rağmen “NATO defol” sloganları hiç susmadı.

Halk Cephesi ve Anti Emperyalist Cephe’nin 10 kişi ile katıldığı eylemde taşıdığı pankartta yazan “Yaşasın Donbass Halkının Anti Emperyalist Direnişi” yürüyüş boyunca herkesin dikkatini çekti. Bir çok insanın “burada Donbass’tan tek siz bahsettiniz” demesi gözlerden kaçmadı. Pankartta bulunan Dev-Genç sembolünü soranlara, kortejdekiler Dev-Genç’in anti emperyalist mücadelesini anlattı…

Yapılan eyleme binlerce insan katılmış olmasına rağmen yerel ve ulusal medya katılım sayısını 1000 kişi gibi gösterdi. Eyleme katılan örgütlerin açıkladığı rakamlara göre ise eyleme en az 3000 kişi katıldı.

Sosyal ağlarda paylaşın