Gerçek Haber Ajansı Yazmıştı: Halkın Kanını Satıyorlar!

Gerçek Haber Ajansı geçtiğimiz günlerde televizyonlardan yapılan yardım şovlarının yalandan ibaret olduğunu, halkı soymaktan başka derdi olmayan AKP faşizminin halkın gözüne sokarak yaptığı yardım şovlarıyla suçlarını örtmeye çalıştığını yazmıştı. Ve HALKIN ACILARINI, KANINI SATTIKLARINI dile getirmişti.

Dün Kızılay’ın deprem çadırlarını parayla sattığı ortaya çıktı. Murat Ağırel’in haberine göre Kızılay, Haluk Levent’in organizasyonu olarak bilinen AHBAP’a 2050 adet çadırı para karşılığında satmış. Hem de öylesine fahiş bir fiyata satmış ki orası ayrı bir tartışma konusudur. 46 milyon TL’ye satılan çadırlar daha sonra AHBAP tarafından AFAD’a teslim edilmiş.

Bu bir iddia olmaktan çıktı. Yapılan bu satış Kızılay’ın başındaki Kerem Kınık tarafından yapılan açıklama ile pişkinlikle ve utanmazlıkla savunuldu. Twitter hesabından yapttığı açıklamada, “@Ahbap ve @Kizilay’ın işbirliği ahlakidir, akılcıdır, yasaldır.
Aksini iddia eden ise ya meseleyi anlamamış ya da kötü niyetlidir.” Yapılan yolsuzluğu açığa çıkaranı, yapılanın yolsuzluk olduğunu dile getireni de “kötü niyetli” olduğun iddia edecek kadar haysiyetsiz!

Ahlaksızlığın, utanmazlığın, yüzsüzlüğün bu kadarı da fazla denebilir. Ama hayır kan emicilerin, halkı sömürenlerin ahlakı yoktur.

Kızılay (güya) bir yardım kuruluşudur. Parayla satış yapamaz! Bu bir!
İkincisi bu çadırların satışı depremin üçüncü günü yapılmış. Yani deprem bölgelerinin hiç bir yerinde Kızılay çadırı görülmediği zamanlarda. İnsanların sıcak çorba, bir bardak çay, bir çadıra en fazla ihtiyaç duyduğu, -15’lere varan soğuklarda dışarda yatmak zorunda kaldığı günlerde yani.

Deprem yaşanan yerde en önce görülmesi gereken Kızılay 3-4 gün hiç bir yerde görülmedi. Belli ki o sırada onbinlerce insanın katlinden nasıl para kazanabilirim diye düşünüyorlardı. Halen daha Kızılay’ın görülmediği yerler görüldüğü yerlere göre kat kat daha fazla.

Sosyal ağlarda paylaşın