Bolu Hapishanesinde işkence: Bir ayda 4 saldırı

Yüksel Direnişçisi Mehmet Dersulu’nun kardeşi, cezaevinde abisine yönelik bir ayda dört saldırı gerçekleştiğini belirtti.

4 yıldır Yüksel caddesinde direnen Mehmet Dersulu, AKP faşizminin Yüksel caddesi direnişini bitirmek amacıyla son çare olarak tutukladığı kamu emekçilerinden.

Bolu F Tipi Hapishanesi’nde 8 buçuk aydır tutuklu bulunan Yüksel Direnişçisi Mehmet Dersulu’nun kardeşi Zehra Dersulu, abisinin tutuklandığı günden bugüne gardiyanlar tarafından sistematik bir işkenceye maruz bırakıldığını belirtti.

DERSULU’YA 1 AYDA 4 SALDIRI
Kamu çalışanı Mehmet Dersulu, daha önce kitap ve mektup hakları ellerinden alındığı için oturma eylemi yaparken cezaevinde saldırıya uğramıştı. Dersulu’ya bir saldırı da geçtiğimiz çarşamba günü gerçekleştiridi ve bununla birlikte 1 ayda 4 saldırıya maruz kaldı.

Gardiyanların kameraların görmeyeceği alanlarda abisine ve diğer tutuklulara karşı saldırıda bulunduklarını belirten Zehra Dersulu, şu ifadelere yer verdi:

“Orada kendi gözetimlerinde olan birini öldürmeye çalışıyorlar. İdarenin de bu yaşananlardan haberi var ve göz yumuyor, hiç bir işlem başlatılmıyor. Mehmet, bununla ilgili suç duyurusunda bulundu fakat bu duyurudan bir sonuç çıkacağını ben sanmıyorum. Hücrede kameralar olmuyor ve o gardiyan da bunu bilerek saldırısını orada gerçekleştiriyor.

Bu saldırılar daha öncede gerçekleştirilmişti. Ama bu son 1 ayda o kadar çok sıklaştı ki bu saldırılar. Mehmet’e olan kin ve nefretleri bitmiyor. Bizim ailesi olarak bu yaşananlara tahamülümüz kalmadı. Ne yapmaya çalışıyorlar? Benim abimin zaten 13 yıllık emeğini KHK ile bir gecede çöpe attılar hiç bir gerekçe sunmadan. O da yetmedi dışarıda sistematik işkence yaptılar bütün Yüksel Direnişçilerine ve en çok işkence görenlerden biri de Mehmet’ti. Hapise attılar, bu da yetmedi. Orada da sistematik işkencelerine devam ettiler. Bizim ailesi olarak sabrımız taştı.”

Sosyal ağlarda paylaşın