Boğaziçi Direnişi 31. Gününde Alkışlı Eylem

Erdoğan tarafından atanan Melih Bulu’yu protesto eylemleri bugünde devam ediyor. Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri, eski AKP aday adayı Melih Bulu’nun üniversitelerine dışarıdan rektör olarak atanmasını rektörlüğe sırtını dönerek protesto etti. Öğrencilerin sürdürdüğü eylemlerin yanı sıra üniversitede görev yapan akademisyenlerin başlattığı nöbet eylemi bugün 31. Gününde.

Bugün rektörlük binası önünde toplanan akademisyenler, sırtlarını binaya dönerek kayyımı dakikalarca süren alkışlarla protesto etti. Boğaziçi öğrenciler üniversite içerisinde gözaltına alınan ve tutuklanan öğrenci arkadaşları için serbest bırakılması için bildiri dağıttı.

İstanbul Kadıköy’deki Boğaziçi Üniversitesi eylemlerinde gözaltına alınan 94 kişiden 65’i serbest bırakıldı. Beşiktaş ve Sarıyer’de gözaltına alınan 11 kişi serbest bırakılırken 29 kişinin işlemleri devam etmekte. AKP polisi yine eyleme katılan öğrenci ve dayanışmacıların terör örgütüne üye olduğunu keşfetti (!) Buna göre polis Boğaziçi Üniversitesi’ndeki eylemde gözaltına alınan 110 öğrencinin 72’sinin terör örgütü propagandasından yargılandığını iddia etti. Kendisine karşı olan herkesi terörist ilan eden AKP iktidarı bahsi geçen 72 kişiyi de  FETÖ/PDY, DHKP-C ve PKK/KCK ilişkilendirmeye çalışıyor.

Sosyal ağlarda paylaşın