Erdoğan’dan “Siz talebe misiniz, terörist misiniz?“

AKP şefi Erdoğan partisinin il kongresindeki konuşmasında Boğaziçi Direnişini tekrar hedef gösterdi.  

Melih Bulu’nun Boğaziçi Üniversitesi rektörlüğe atanmasını protesto eden Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerini faşist Erdoğan hedef göstermeye devam ediyor ve alenen tehdit ediyor. 

Öğrencilere ‘terörist’ diyen Erdoğan, “Terör örgütlerinin üyesi olan bu gençleri biz ülkemizin gerçek manada milli ve manevi değerlere sahip gençleri olarak kabul etmiyoruz. Zira siz öğrenci misiniz talebe misiniz yoksa siz rektörün odasını basmaya kalkışan, orayı işgale kalkışan terörist misiniz?” diyerek öğrencilere, hakkını arayana olan kinini kustu.

Açıklamasında, “Bu ülke teröristlerin hakim olduğu bir ülke olmayacak. Buna da asla fırsat vermeyeceğiz. Bunun böyle bilinmesini istiyorum. Gereği neyse yapıyoruz. Artık bu ülke Taksim’deki bir Gezi olayını yaşamayacak ve yaşatmayacaktır” diyen Erdoğan, ayrıca “Cudi’de Gabar’da Tendürek’te teröristlere nasıl oraları mezar ettiysek, nasıl inlerine girdiysek, bundan sonra da her yerde aynı şekilde buna devam edeceğiz” sözleriyle hem içindeki Gezi ayaklanması korkusunu dillendirdi hem de kendisine karşı olana hangi gözle baktığını gösterdi.

Muhalefet partisi  Kemal Kılıçdaroğlu’nun Boğaziçi Üniversitesi hakkındaki açıklamalarına, “Bay Kemal eğer sen bu yolda devam edeceksen devam et. Terörist arkadaşlarınla bu yola devam edeceksen buyur devam et. Ama biz teröristlerle beraber olmadık olmayacağız” dedi.

Öte yandan Erdoğan, bir kez daha LGBT+’ları hedef göstererek, “LGBT yok böyle bir şey bu ülke millidir manevidir ve bu değerlerle geleceğe yürümektedir” ifadesini kullandı.

Sosyal ağlarda paylaşın