“Bizim bayramımız adalet gelince olacaktır” Direnenlerden Bayram Mesajları

Halkımızın geleneklerinin en önemlilerinden biridir bayramlar.

Bayramı direnerek geçirenler de var. Bayramlaşmak için evlerinde değil direniş alanlarını mesken eden direnişçilerin yayınladıkları bayram mesajlarında da direniş vardı:  

Mustafa Koçak’ın annesi

Zeynep Koçak ; Bizim bayramımız adalet gelince olacaktır. Oğluma destek için açlık grevindeyim bizde bayram direnişle geçiyor!

*

Mahmut Konuk

Onlar gaspedilmiş ekmeğimiz, alınterimiz üzerinden BAYRAM yapadursun, biz “KURBAN” olmayı kabul etmedik, asla da kabul etmeyeceğiz. Bu yağma ve talan düzeni, bu HARAMİ SALTANATI son buluncaya kadar ekmeğimizi çalanların, iki yakasına yapışmaye devam edeceğiz. Yaşasın direniş.

Aydın Büyükşehir Belediyesi direnişçileri ile birlikteyiz. Aydın direnişçilerinden Okan:

Bu işsiz 4. bayramımız. Özlem Çerçoğlu ve CHP Genel Merkezi’ne sesleniyoruz bu görmezden gelme durumu artık bitsin. İşe iademiz yapılmazsa direniş Ankara’da devam edecek.

*

UMUT-SEN

@Umut_Sendikasi

Aydın Büyükşehir Belediyesi direnişçileri ile birlikteyiz. Aydın direnişçilerinden Yunus:

Bizi işten atanlar, bu duruma sessiz kalanlar, bu işi düzeltmesi gerekenlerin aklına hiç geliyor mu acaba, bu insanlar bayramda çocuklarına bir şey alabiliyor mu?

*

CHPli Aydın Büyükşehir Belediyesi’ndeki direnişçilerin çocuklarından bayram mesajı:

Bayram yaşatmadınız, defter kalem aldırmadınız. Siz çocuklara geleceği böyle mi emanet ediyorsunuz?

*

Yüksel Direnişçilerinden

“Onbinlerce kamu emekçisini sorgusuz sualsiz ihraç ettiniz. Hiç sordunuz mu; sizin bayramlarınız var mı? Hiç sordunuz mu; çocuklarınıza harçlık verebiliyor musunuz? Bugün işsiz geçirdiğimiz 6. bayram! Hiç sordunuz mu; aç mısınız tok musunuz?

İlker Işık

*

Halkın Hukuk Bürosu

‏@halkinhukuk_

Vatanımızda yaşlılarımızın yeşil ormanlar kadar huzurlu olduğu, çocuklarımıızın kırmızı elmalar gibi güldüğü bayram günlerini hep birlikte yaşayacağız. Bu günlere hep birlikte mücadele ederek ulaşacağız.

Alev Şahin


@alevsahin81

Emeğin sömürülmediği, halkın ekmeğe ve adalete doyduğu, topraklarımızın altının ve üstünün emperyalizme peşkeş çekilmediği, çocuklarımızın gelecek kaygısı olmadan büyüdüğü yarınları hayal değil gerçek kılmak dileğiyle.. İyi bayramlar

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.