Yine Bayram Yine Katliam: 24 kişi öldü yüzlerce yaralı…

Her bayram tatilinde yollarda ölüyor insanımız. Bayram tatillerinde yüzlerce insanın ocağına ateş düşüyor. Trafik katliamı her bayramda yaşanıyor. Daha bayramın ilk günü 24 canımız tatil yollarında hayatını kaybetti.

Metropollerde yaşayan halkın temiz havaya, stresten uzakaşmaya ihtiyaç duyması da trafik kazalarını yaratan sebepler arasındadır. İstanbul, İzmir, Ankara gibi büyük şehirlerde yeşilsiz, stretli bir hayat yaşamak zorunda bırakılan milyonlar bir kaç günlük bir fırsat bulduğunda alel acele kendilerini yollara atar. Köyüne, memleketine yada ekonomik gücü varsa tatil beldelerine giderek cehenneme çevrilmiş hayatlarını biraz da olsa unutmayı amaçlarlar. 

İktidarda oldukları 18 yıl boyunca “yol yaptık” diyerek halkı kandıran AKP faşizmi döneminde yaşanan trafik katliamları hiç azalmadı. Aksine çoğaldı.  Hiç bir bayram yoktur ki ilk gününden başlayan onlarca insanın ölümüyle sonuçlanan kazaların haberi yapılmasın.

Her bayram tatilinin ilk dakikalarında trafik kazaları haberleri gelir. Ve bu ölümler karşısında hiç bir önlem alınmaz,  radar sayısını çoğaltmak, fazladan kontrol noktaları yapmak, cezaları arttırmak dışında. Kaldı ki bunlar önlem değil halkı soymayı amaçlayan uygulamalardır ki trafik katliamına hiç bir çare olmadığı görülmektedir.

 Bayram tatilinin ilk gününde yaşanan trafik kazalarında 24 kişi hayatını kaybetti. Bu rakamın daha fazla çoğalmamasını diliyoruz.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.