Bir komplo çöktü: Erdem Varan Terör Listesinden Çıkarıldı.

Erdem Varan devrimci düşüncelere sahip ve düşünceleri ile yaşayan bir anadolu insanıdır. On yıllardır değerleri ile Hollanda’da yaşıyor. İki kız babası. İki kızı da Grup Yorum emekçisi. İki kızı da ülkemiz hapishanelerindeler. Erdem Varan, Avrupa’dan haklar ve özgürlükler, bağımsızlık ve demokrasi mücadelesini büyütmek için ülkesine dönen iki devrimci, Betül Varan ve Bergün Varan’ın babası.
Ülkeye gittiklerinden beri, neredeyse hep hapiste tutulan kızları için verdiği mücadeleden bilinir Erdem Varan. Haksız hukuksuz bir şekilde hapiste tutulan kızları için aylarca oturma eylemi yaptı.

Erdem Varan tam 4 yıldır bir keyfiliğe ve hukuksuzluğa tabi tutuluyordu.
Hollanda Devleti onu “terör listesi”ne almıştı. Hollanda istihbaratı göre bir insanın kızları için mücadele etmesi, kızlarına yapılan adaletsizliğe karşı çıkması terör faaliyeti!
Tam 4 yıldır hayatını bir çok engellemeler, kısıtlamalara maruz kalarak sürdürdü Erdem Varan.
Adının “terör listes”nde olmasından dolayı günlük işlerini ya göremiyor ya da büyük zorluklarla görebiliyordu. Mesela maaş alamıyor, ev kiralama pasaport çıkartma gibi resmi işlemleri yapamıyordu. Banka kartı yoktu çünkü Hollanda istihbaratı kırmızı işaret koymuştu adının üstüne. Banka kartı olmayınca hemen hemen hiç bir işini doğru düzgün göremiyordu.


Bu engellemelerden dolayı sağlık sorunlarına gerektiği şekilde müdahale edemiyordu. Sağlık sigortası gibi kurumlarda da sorun yaşıyordu.
Bunların hepsi bir yana, Hollanda devletinin bu hukuksuzluğunu AKP iktidarı da örnek aldı ve daha bir yıl önce bulunduğu Türkiye’de de “arananlar listesi”ne koyuldu. Gri listede ismini yayınlayıp başına para ödülü koydular, 60’ını aşmış, 2 kız babası Erdem Varan’ı. Hiç bir hukuki dayanağı olmayan, daha bir yıl önce gittiği, kızları için yaptığı oturma eyleminden dolayı gözaltına alınıp serbest bırakıldığı ülkesinde arananlar listesine alındı. Yaklaşık 4 yıldır ülkesine gidemiyor, kızlarını ailesini göremiyor.

Erdem Varan kendisine yapılan bu keyfiliğe karşı hukuk mücadelesi verdi. Avukatları aracılığıyla dava açtı.
Şubat ayının sonlarında katıldığı mahkemede Hollanda mahkemeleri Erdem Varan’ın “terör listesi”nde bulunmasını hukuksuz buldu ve derhal çıkartılmasına karar verdi.
Hollanda istihbaratının Erdem Varan’a kurduğu komplo çöktü. Terör listelerinin hukuksuzluğu bir kez daha teyit edilmiş oldu.

Haklar ve özgürlükler mücadelesi vermek, bu mücadelenin içinde olmak suç değil zorunluluktur. Devrimcilik cezalandırılamaz, terör listelerine devrimcilerin isimleri yazılamaz.

Ülkemizde de Soysuz Süleyman olarak ün yapan bir önceki İçişleri Bakanı Süleyman Soylu döneminde hazırlanan arananlar listesi de aynı hukuksuzluğun ününüdür. Ülkemizde ve dünyada arananlar listesinde olması gereken devrimciler değil bizzat Süleyman Soylu gibi, beraber resim çektirdiği iş ortakları, uyuşturucu kaçakçıları, çeteciler, mafya bozuntuları gibi eli kanlı faşist katiller olmalıdır.

Sosyal ağlarda paylaşın