“Adalet Bakanlığı kapısında adalet sofrasına adalete susamış herkes davetlidir”

Bir anaya 4 yıldır bir zulüm yaşatılıyor. Anaların en kıymetli varlıklarıdır evlatları. 2018 seçimlerinde faşist AKP iktidarının milletvekili H.İbrahim Yıldız’ın yanındakilerin saldırısı sonucunda iki oğlunu ve eşini vahşi bir şekilde katlettiler Emine Şenyaşar’ın. Bir oğlu ise kaçarak canını zor kurtarabildi. Öldürmek için çok uğraş verdiler ama olayın medyaya yansımasının ardından bunu başaramadılar. Ancak faşist AKP iktidarı adeta “sen misin ölmeyen” diyerek Fadıl Şenyaşar’ı tutuklayarak ağır tecrit hücresine attılar.
Emine ana yaralı ve yanık yüreğiyle tam 4 yıldır bir şekilde direnişini sürdürüyor… Kimi zaman Urfa Adliye’sinin önünde, kimi zaman valilik, kimi zaman Ankara’da adalet bakanlığı önünde… yaşlı bedeni, evlat acısıyla yanmış yüreği ile “adalet” istiyor. Adalet için direniyor.

Malatya’da görülecek olan dava öncesi Adalet Bakanlığı önünde direnişini sürdüren Emine Şenyaşar bir döviz ile çağrıda bulunuyordu. “Adalet Bakanlığı kapısında adalet sofrasına adalete susamış herkes davetlidir”.

Emine Şenyaşar belki iftar sofrasına çağırıyordu. Belki bilincindeydi veya değildi. Adalete susamış herkes Emine Şenyaşar’ın sofrasına davetlidir. O sofradan beslenenler yenilmez. O sofradan gıdasını alanlar zalimin korkulu rüyası olur. Şarıl şarıl umut verir o sofra. O sofra direniştir.
Her direniş aynı zamanda direnmeye çağrıdır. Sorunlarımızın çözümünü gösteren pusuladır. Kendi hakları için direnenler, tüm diğer hakları gasp edilenlere rehberlik ederler. Nasıl kazanılabileceğinin yolunu gösterirler…

Direnişin, doğası, havası, yarattığı ruh hali, direnen insanın ağzından hiç düşünmeden çıkan cümlelere bile binbir anlam ve güç katıyor. Adaletsizliğin yaktığı yüreğinden çıkan her hangi bir söz bile bir bakmışsınız tarihsel bir öneme sahip olabiliyor. Emine Şenyaşar evlatları için adalet isterken o da yol gösteriyor, rehberlik ediyor. Direniyor! Direniş adalete susamış herkesin ortak sofrasıdır. EMİNE ŞENYAŞAR HERKESİ ADALET SOFRASINA DAVET EDİYOR.

Mahkemeden çıkacak karar ile, çocuğunun adaletsiz ve ahlaksız tutukluluğuna son verilmesi ve katillerin ellerini kollarını sallayarak gezememesi içinin yangınını söndürmeyecektir belki. Bu direnişle dünyaya duyurdu AKP faşizminin adaletsizliğini. Emine ana evlatlarının katillerine bir ceza ve haksız hukuksuz tutuklanan çocuğunun serbest bırakılmasını istiyor. Bunun için direniyor. Biliyoruz ki o mahkemelerden adalet beklenemez. Halka düşmandırlar. Mazluma karşıdırlar. İki evladı, eşi hunharca katledilmiş bir ana eğer bu acıya, bu utanmaz, ahlaksız adaletsizliğe dayanabilmiş ise bu adalet için sürdürdüğü direniş ile mümkün olmuştur…

Ülkemizde tüm halk adalete açtır. Adaletsizlikle ayakta kalabilen faşist AKP iktidarı zulmünü katmerleştiriyor. Bu koşullarda tüm halk güçlerinin Emine Şenyaşar’ın davet ettiği sofraya buyur etmeli. ADALET SOFRASINA!!!

Ne olmuştu;

Urfa’nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018’de seçim çalışmaları sırasında Şenyaşar ailesinin işyerine giden AKP Urfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın korumaları ve yakınları aileye saldırdı. Saldırı, yaralıların kaldırıldığı Suruç Devlet Hastanesi’nde de devam etti. Hacı Esvet Şenyaşar, oğulları Adil ve Celal Şenyaşar ile AKP Milletvekili Yıldız’ın abisi Mehmet Şah Yıldız öldü. Mehmet, Ferit ve Fadıl Şenyaşar ile birlikte sekiz kişi de yaralandı.

Saldırıda ağır yaralanan Fadıl Şenyaşar ve kardeşleri, tedavileri devam ederken gözaltına alındı ve Fadıl Şenyaşar tutuklandı. AKP’li Milletvekili Yıldız’ın ağabeyi Enver Yıldız ise 15 ay sonra 18 Eylül 2019’da 50 kişilik koruma ordusuyla Urfa Adliyesi’ne giderek teslim oldu ve tutuklandı.

Katliam soruşturması “işyeri” ve “hastane” olarak ikiye ayrıldı. İşyeri ile ilgili yapılan yargılamalarda, Fadıl Şenyaşar’a 37 yıl 9 ay, Enver Yıldız’a ise 18 yıl hapis cezası verildi. 2 Nisan 2021’de Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından verilen karar, 9 Aralık 2022’de Antep Bölge Adliye Mahkemesi tarafından bozuldu.

Sosyal ağlarda paylaşın