Bir Akın Gürlek Küstahlığı Daha

“Sürekli Yazıp Çiziyorsunuz, Neymiş Organize Suç

 Barış akademisyenleri olarak bilinen akademisyenlerden Gizem Sayın, Kadir Has Üniversitesi adına akademik çalışmalar yapmak amacıyla yurt dışında olduğu için duruşmalara katılamamış, yargılandığı mahkeme, hakkında yakalama emri çıkarmıştı. Tüm belgelerini ilgili merciilere sunmasına, havaalanından alınmaması için tüm başvuruların yapılmasına, üstelik mahkemeye katılmak üzere ülkeye gelmesine rağmen bu yakalama emri kaldırılmadı ve havaalanında gözaltına alınmıştı. Bu gözaltı ile ilgili “Organize Suç” paylaşımı yapan Gizem Sayın’a hakim sordu.

Akın Gürlek: Neymiş bu organize suç

Duruşmada Gizem Sayın, mütalaadan sonra suçlamaları reddettiğini söyledi. Mahkeme başkanı Akın Gürlek, Sayın’a “Sürekli yazıp çiziyorsunuz sosyal medyada. Verdiğimiz yakalama kararı için organize suç demişsiniz. Neymiş bu organize suç” diye soru yöneltti.

Gürlek İktidarın tetikçiliği görevinin yanında sosyal medya takipçiliği de yapıyor.

Sayın “Dosyayla ilgili olmayan sorulara cevap vermiyorum” diye konuştu. Gürlek, “Pişmanlığınız var mı” diye sordu. Sayın pişman olmadığını, pişman olunacak bir şey yapmadığını söyledi. (Hakim değil engizisyon rahibi sanki.)

Kaba, Küstah, Keyfi ve Pişkin

Sorgunun ardından savunma için söz alan avukat Meriç Eyüboğlu mahkeme başkanına, “Müvekkilim oturabilir mi” diye sordu.

Başkan Gürlek, “Oturamaz. Mahkememize karşı uygunsuz tavırlarından ötürü böyle uygun gördük” diye konuştu. Eyüboğlu, talebinin duruşma zaptına geçirilmesini istedi.

“Oturma şekli lakayt” ihtarı

Eyüboğlu’nun savunması sırasında, Sayın’ın arkasını dönerek salondaki izleyicilerle konuştuğunu ileri süren başkan Gürlek, “Duruşmanın huzur ve disiplinine uymak zorundasınız” sözleriyle Sayın’a ihtar yaptı.

İhtarın zapta geçirildiği sırada başkan Gürlek Sayın’ı bu defa “oturma şekli” sebebiyle uyardı. Sayın’ın “bacak bacak üstüne atarak lakayt bir şekilde oturduğunu” belirterek “huzur ve disipline uymadığı takdirde duruşmadan çıkarılacağı” şeklinde bir kez daha ihtar etti. Anlaşılan Akın Gürlek yargıladığı insanları mahkeme salonunda görmek istemiyor. Boş salon tercih ediyor. AKP faşizmi adına kalem kırmak boş salonda daha kolay geliyor belli ki. Bacak bacak üstüne attı diye duruşmadan çıkartmakla tehdit etmesinin başka ne sebebi olabilir.

Avukat Eyüboğlu söz alarak “Müvekkile karşı subjektif ve ön yargılı davranıyorsunuz. Arkasını dönmesini bile ihtar sebebi sayıyorsunuz” dedi. Başkan ise “Burası duruşma salonu, biz burada Türk milleti adına yargılama yapıyoruz. Kurallar var ve bunlara herkes uymak zorunda. Saygısızlık yapılmaz” diye konuştu ve Eyüboğlu’ndan savunmasını “toparlamasını” istedi.

Akın Gürlek’in kimin adına yargılama yada tetikçilik yaptığını defalarca yazdık. Yazmaya, bu tetikçiyi tüm dünyaya anlatmaya devam edeceğiz. Şüphesiz AKP bir gün kendisini sümüklü mendil gibi kenara atacaktır. AKP, yaptırdığı adaletsizliklerin sorumluluğunu bizzat adaletsizlik yaptırdığı hakimlerin üzerine atıp kendini aklamakta uzmandır. Hapishaneler geçmişte Akın Gürlek’in yaptığını yapan hakimler ile dolu.

Bugün arkasında AKP faşizmi var diye dilediği keyfiliği yapan Akın Gürlek’e hatırlatmakta fayda var bu devran hep böyle gitmez.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.