KOM Polisi Hırsızlığı Açığa Çıktı

Kaçakçılık ve Organize Suçlar ile Mücadele Polisinden Organize Suç!

Kızıltepe’de, yaptıkları yol kontrolü sırasında bulup el koydukları “kaçak” telefonlardan 9’unu kayda almayan KOM Şube Polis Amiri ile 8 polisin, zimmetlerine geçirdikleri bu telefonları eşlerine hediye ettiği ortaya çıktı.

Durumun anlaşılması üzerine tutuklanan polisler hakkında “resmi ve özel belgede sahtecilik, zimmet, kamu görevlisinin suçu bildirmemesi” gibi suçlardan sözde dava açıldı. Hangi birine dava açacaksınız ki. Yolsuzluğun, talanın , soygunun olmadığı tek bir kurumunuz var mı? Balık baştan kokmuş.

Bakın halkın güvenliği kimlere emanet. Nerde hırsızlık orda polis, nerde uyuşturucu kaçakçılığı orada polis, ahlaksızlık pezevenklik dolandırıcılık polisten sorulur. Böyle bir polis örgütü halkın güvenliğini sağlayabileceğini kim iddia edebilir. Polisin halka verebileceği tek şey  işkence, baskı, gözdağı, gece ev baskınları, tecavüz…

Polisten direnen emekçinin, hakkını arayan işçinin, köylünün karşısına geçip, tek hareketle halka salyalarıyla saldırmasından başka bir şey beklemek elbette mümkün değildir.  

Polislerin, Kızıltepe’de el koydukları telefonları tutanağa eksik geçirerek zimmetlerine geçirdikleri ve eşlerine hediye ettikleri ortaya çıktı. Durumun anlaşılması üzerine kaçak telefonlarının sahibiyle uzlaşamaya çalışan polisler, arabulucu devreye koydu. Bununla da yetinmeyen polisler, sahte fatura düzenleyerek telefonları ikinci elden almış gibi gösterdi.  Evrakta sahtecilik sadece devrimcileri tutuklamak için uzmanlaştıkları konu değil. Yolsuzluk, hırsızlık düzenbazlık… her şey var. Telefon sahipleri ile nasıl uzlaşmaya çalıştıklarını tahmin etmek zor değil. Tehdit şantaj…

Sıfırlama, hortumlama, AKlama, zimmetine geçirme konusunda uzman AKP’nin polisinden de bu beklenir.  

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.