Beyhan Gün-Şimal Deniz İçin Meclise 1650 İmza!

2022 Aralık ayından bu yana tutuklu olan Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Sarıyer Şube başkanı(Armutlu Cemevi) Beyhan Gün ve Şube Saymanı Şimal Deniz’e özgürlük talebiyle toplanan imzalar, TBMM Dilekçe Komisyonuna ve İnsan Hakları Komisyonu’na teslim edildi.

İmzalar, Beyhan Gün ve Şimal Deniz için Küçükarmutlu Cemevi’nde oturma eylemi yaparak adalet talebinde bulunan Kemal Gün tarafından meclise getirildi ve milletvekili Celal Fırat aracılığıyla ilgili kurumlara verildi.
Meclis komisyonlarına “Beyhan Gün ve Şimal Deniz’in derhal serbest bırakılmasını talep ediyoruz” başlıklı dilekçelere atılan toplam 1650 imza teslim edildi.
İmza kampanyası Türkiye’de ve Avrupa’da halen devam ediyor.

Kemal Gün tarafından yapılan açıklamada, “Başkanımız ve saymanımızın Özgürlüğü için, adaletsizliğin son bulması için topladığımız 1650 imzayı teslim ettik.
Cemevi başkanımız ve saymanımız için adalet istiyoruz, alacağız!” denildi.

Beyhan Gün ve Şimal Deniz, 8 aydır tutuklular ve bulundukları hapishanelerde tecrit ve işkenceye maruz kaldılar. Sürgün edildiler.


Sivas Anmasında 250 İmza

Küçükarmutlu Cemevi’nde Beyhan Gün ve Şimal Deniz’e Özgürlük talebiyle oturma eylemini sürdüren Kemal Gün, 2 Temmuz’da Sivas katliamının yıldönümü nedeniyle yapılan anmaya katıldı.
Gün, anma töreninde imza toplamaya devam etti. Sivas’ta canlarımızı yakanlarla, Beyhan ve Şimal’i tutuklayanlar aynıdır denilerek sürdürülen çalışma sonucu 250 adet imza toplandı.


Hızır Bülteni Canların Elinde

PSAKD Sarıyer Şubesi tarafından Beyhan Gün ve Şimal Deniz’in tutuklanma sürecini anlatan bir bülten ve kitapçık çıkarıldı.
Kemal Gün tarafından yapılan açıklamada “Hızır” bülteni ve kitapçığın dağıtımının birçok yerde yapıldığı belirtilerek şöyle denildi:
“Çıkarmış olduğumuz ”Hızır ” bultenimizi ve haksız,hukuksuz bir şekilde tutuklanan başkan ve saymanimizin sürecini anlatan kitapçığı milletvekillerimize, AABF Başkanımıza teslim ettik. Yapılan adaletsizliği her yerde anlatmaya devam edeceğiz. Beyhan ve Şimal Derhal serbest bırakılsınlar!”

Sosyal ağlarda paylaşın