“Betül, Bergün, Sevcan ve Seher’e özgürlük!”

Avrupa’dan Türkiye’ye gittikten sonra defalarca tutuklanan 4 Dev-Genç’li ile ilgili Avrupa Halk Cephesi bir açıklama yayınladı. Yayınlanan açıklamada halen tutsak olan Dev-Genç’li dörtler özgürlük istendi.

Betül, Bergün, Sevcan ve Seher’e özgürlük!

Betül Varan, Sevcan Adıgüzel, Bergün Varan, Seher Adıgüzel. 4 Dev-Genç’li.

Dördü de milyonlarcası gibi ülkelerinden göç etmek zorunda kalan emekçi aile çocukları. 

Avrupa’da doğdular, Avrupa’da büyüdüler.

Avrupa’da büyüdüler ama köklerinden kopmadılar. Avrupa emperyalizminin yozlaştırdığı gençlerden olmamak için köklerine bağlı kalmak gerektiğini bildiler. Bunun için yüzlerini ülkeye dönük yaşamak gerekliydi, öyle yaşadılar.

Avrupa’da ırkçılığa ve yozlaşmaya karşı mücadelenin içinde yer aldılar.

Ve sonra bir gün ülkelerine gittiler. Milyonların daha iyi yaşamak adına ülkelerini terkederek Avrupa’ya geldiği günümüzde, onlar, ülkelerine dönmeyi tercih ettiler.  Emperyalizmin ve işbirlikçisi faşizmin açlığa, yoksulluğa ve adaletsizliğe mahkûm ettiği Vatan topraklarına döndüklerinde, orada da adalet, özgürlük ve bağımsızlık mücadelesine katıldılar.

3’ü, Bergün, Betül ve Seher, Grup Yorum üyesi olarak, halkın türkülerini söylediler.  Sırf halkın türkülerini söyledikleri için defalarca gözaltına alındılar. İşkenceye uğradılar. Saçları kökünden yolundu. Defalarca tutuklanıp hapishaneye kapatıldılar.  AKP faşizminin yıldırma politikasının bir parçası olan, tahliye edip tekrar tutuklama işkencesine maruz bırakıldılar. Neden tutuklu oldukları sorusuna mahkemelerin bile verecek cevabı yoktu.

Bugün yine tutsaklar. Yine hiçbir gerekçe olmadan hapishanede tutuluyorlar. AKP kendinden olmayan herkese düşman. Mahkemeler suçlayacakları bir şey bulamıyor, suç diye iddia ettiklerini de ispatlayamıyor… O yüzden sürekli davaları erteleyerek, uzun süreli tutuklama işkencesi uyguluyorlar. Ülkemizde insanın kendisini hapishanede bulması için AKP’li olmaması yeterli. AKP faşizmine göre, hele devrimci iseniz ve ülkede yaşanan adaletsizliklere karşı mücadele ediyorsanız, suçların en büyüğünü işliyorsunuz demektir.

İşte Dev-Genç’li Dörtler, bu “büyük suçu” işlediler, bu yüzden işkenceye uğradılar, defalarca gözaltına alınıp tutuklandılar, hala tutsaklar.

Soruyoruz: İnsanın vatanını sevmesi suç mu? Halkını sevmesi suç mu? Halkın türkülerini söylemesi suç mu?

Dört Dev-Genç’li aylar, yıllardır tutsaklar. Tek “suçları” ülkelerini çok sevmek. Ülkelerine olan sevgileri için Avrupa’daki tüm imkanlarından vazgeçtiler. AKP, ülkesini vatanını seveni hapishaneye kapatıyor! Bu vatan AKP’nin değil, emeği ile yaşayan toprağına alınterini damlatan milyonlarca emekçi halkındır. Ülkemiz babalarının çiftliği değildir. Hukuksuzlukla, komplo ile halkın çocuklarını istediği gibi hapse atıp yıllarca hapiste tutamaz! İstediğine işkence edip istediğini öldüremez! 

Betül, Bergün, Sevcan ve Seher’e yapılan adaletsizliğe son verilmelidir.

Avrupa’da yaşayan halkımızı,

Avrupa’da yaşayan ilericileri, demokratları, vatanseverleri, dört Dev-Gençli’nin özgürlüğü için mücadele etmeye çağırıyoruz!

Sahiplenelim, onları faşizmin elinden alalım!

Halkı sevmek suç değildir

Vatanı sevmek suç değildir

Halkın türkülerini söylemek suç değildir

Devrimcilik suç değil görevdir.

Dev-Genç’li Dörtler yalnız değildir.

Betül, Bergün, Sevcan ve Seher’e özgürlük!

Avrupa Halk Cephesi

Sosyal ağlarda paylaşın