“Berkin’in katili Tayyip Erdoğan’dır” Diyen Halkevcilere Ceza!

Berkin Elvan’ın Haziran Ayaklanması sırasında başından vurularak katledilmesinin ardından, Erdoğan, hem Elvan’ı terörist ilan etmiş, hem de anne Gülsüm Elvan’ı miting meydanlarında yuhalatmıştı.

Mart 2014’te miting için Artvin’e gelen Erdoğan’ın, Berkin Elvan’a yönelik bu açıklamaları Halkevleri üyeleri tarafından protesto edilmişti. Halkevleri üyeleri, Halkevi önünden açıklama yapmak istedikleri alana giderken polis saldırısına uğramış ve gözaltına alınmışlardı. Halkevciler, ancak Erdoğan’ın mitinginin ardından serbest bırakılmışlardı.

“Berkin’in katili Tayyip Erdoğan”, “Arkadaşlar halk düşmanları kentimize gelmiş”

Erdoğan’a yönelik bu haklı ve meşru protestoya karşı daha sonra bir de dava açıldı. “Berkin’in katili Tayyip Erdoğan”, “Arkadaşlar halk düşmanları kentimize gelmiş” içerikli sloganlarla Erdoğan’a yönelik “Kamu görevlisine görevinden dolayı alenen hakaret”, “Kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere silahsız katılarak ihtara rağmen kendiliğinden dağılmama”, “Halkı kanuna aykırı toplantı veya yürüyüşe kışkırtmak” suçundan açılan davada, Halkevi üyelerine 11 ay 20 gün ile 3 yıl 7 ay arasında değişen hapis cezaları verildi.

Yargılananlar arasında bulunan Halkevleri Doğu Karadeniz Bölge Temsilcisi Dursun Ali Koyuncu’ya verilen cezada “yeniden suç işlemeyeceği yönünde kanaat oluşmaması” gerekçesiyle ertelemeye gitmeyen mahkeme, Koyuncu’nun daha önce ertelenen cezalarını da katarak 3 yıl 7 ay 20 gün hapis cezası verdi.

Kararda, Cengiz Baksı, Tunahan Topaloğlu, Ayla Atlılar, Süleyman Yıldırım ve Orhun Aksakal hakkında verilen cezalar ertelenirken, Ferdi Şağbanoğlu için 5 ay, Yasin Evren Öztürk için 11 ay 20 gün, ertelemesiz hapis cezaları verildi.

Sosyal ağlarda paylaşın