Bebek katili İsrail: 1 Haftada 19 Filistinli çocuk katledildi

BM’nin ilgili kurumlarının açıklamasına göre İsrail’in Gazze’ye yönelik son saldırılarında 19 Filistinli çocuğun hayatını kaybetti.

ABD emperyalizminin Ortadoğu’daki ileri karakolu İsrail sürekli olarak Filistin’e saldırıyor, katliam yapıyor. Sürekli olarak Filistin topraklarını gasp ediyor, işgal ettiği toprakları büyütüyor.

Son bir haftada Filistin topraklarında İsrail saldırıları sonucu 19 çocuğun hayatını kaybettiği bilgisi paylaşıldı Birleşmiş Milletler tarafından.

Birleşmiş Milletler ise iki yüzlüce, sanki İsrail’in saldırılarına karşıymış gibi açıklama yapmakla yetiniyor. Yaptığı açıklamaya bakıldığında İsrail’in saldırılarında sorun görmüyor BM.

Çocuk öldürmese İsrail’in saldırısını meşru görüyor; “Uluslararası insan hakları hukuku açık ve nettir. Sivilleri veya sivil unsurları hedef alan saldırılar yasaktır. Bu saldırılar durdurulmalıdır. Çatışmalarda herhangi bir çocuğa zarar vermek son derece rahatsız edicidir. Çocukların öldürülmesi ve yaralanması vicdana aykırıdır. İsrail’in uluslararası insan hakları hukukunu defalarca ihlal etmesi karşısında neredeyse topyekun bir hesap verilebilirlik eksikliği sürmektedir”

Çocuğu katletmenin adı BM’ye göre “çocuğa zarar vermek”, İsrail’in katliamlarına karşı tek tepki ise “verilebilirlik eksikliği sürmektedir”. İsrail’in son bir hafta boyunca yaptığı saldırılarda hayatını kaybedenlerin BM rakamlarına göre 19’u çocuk(ki bu rakamlara güvenilmez). Toplamda kaç insan katledildi bu henüz bilinmiyor. Ancak ABD ve BM himayesindeki İsrail Filistin halkını katletmeye devam ediyor…

Sosyal ağlarda paylaşın