YÜRÜYÜŞ BASKINI
Gözaltındakilere İşkence
Avukatlarına Yasak!
Grup Yorum üyesi Ali Aracı, Yürüyüş çalışanları Ümit Çimen, Yılmaz Viraner, Merve Kurt, İŞKENCE ALTINDA.
14 Haziran 2019 günü sabah saatlerinde İstanbul Gazi Mahallesi’nde bulunan Yürüyüş dergisi bürosuna oksijen ve çeşitli zehirli gazlarla bir baskın düzenlendi ve büroda bulunan dört devrimci gözaltına alındı.
24 SAATLİK AVUKAT YASAĞI
Yürüyüş çalışanlarının ve Grup Yorum üyesi Ali Aracı’nın gözaltına alınmasının hemen ardından gözaltına alınanlarla ilgili olarak, 24 saat avukat görüş yasağı konuldu.
Yasağın niye konulduğu elbette belliydi. Baskı, yasık, keyfilik, işkence…
AVUKATLAR GÖRÜŞTÜ
Halkın Hukuk Bürosu avukatları, 15 Haziran sabah saatlerinden itibaren Vatan Siyasi Şube önüne gittiler. Bir avukat, Yürüyüş bürosunun polis tarafından basılması sonrası gözaltına alınanlarla ilk görüşmeyi yapabildi. Keyfi engellemelere rağmen yapılan görüşmede, Halkın Hukuk Bürosu avukatı, Ali Aracı, Yılmaz Viraner, Ümit Çimen ve Merve Kurt’u görebildi.
Gözaltına alınan dört devrimcinin Vatan adlı işkencehanede çıplak/onursuz arama ve parmak izi işkencesine maruz kaldıkları öğrenildi.
Görüşmede ayrıca İşkenceci bir kadın polisin Merve Kurt’u taciz ettiği tesbit edildi. Halkın avukatları, işkenceci polise “yaptıklarının suç olduğunu” hatırlattıklarında, işkenceci polis, “devletin kendisine verdiği görevi yaptığını” söyleyerek işkence ve tacizi savundu.
MÜDAFİLİĞE YASAK
Bu görüşmeden sonra ise, Halkın Hukuk Bürosu avukatlarının bazıları «müdafilik görevinden yasaklandılar”
Yasakla, gözaltındakileri avukatsız bırakmayı amaçlıyorlar. Ancak açık ki, bunu yine başaramayacaklar. Halkın hukuk bürosu avukatlarının açıklamaları da bunu gösteriyor.
Halkın Hukuk Bürosu avukatyarı yasaklama üzerine Twitter’de şu açıklamayı paylaştılar:
“Öyle görünüyor ki hala ‘iyi avukatlık’ yaptığımızı düşünüyor ve dosyalardan el çekmemizi istiyorlar. 100 küsür müdafiiyi yasaklıyorlar ama hala avukat geliyor diye şaşıyorlar.
Müvekkillerimizi avukatsız bırakmak istiyor ama başaramıyorlar. 30 yıllık gelenek sürüyor sürecek… Tutuklamakla, yasaklamakla bitmeyiz neden anlamıyorlar?”
YÜRÜYÜŞ DERGİSİ YİNE ÇIKTI
Tüm bu baskınlara ve engellemelere rağmen, Yürüyüş Dergisi’nin 123. Sayısı, 16 Haziran’da HER ZAMANKİ GİBİ ZAMANINDA YAYINLANDI. Yürüyüş’ün ne hazırlanması, ne yayınlanması engellenemedi.
Yürüyüş’ün 123. sayısı, yine HER ZAMANKİ GİBİ, halka yönelik baskıları anlatıyor, teşhir ediyor, halkın direnişlerini yazıyor.
123. Sayı, bir kez daha gösterdi ki, baskınlar, baskılar, yasaklar, boşunadır. Halkın bağımsızlık, demokrasi ve sosyalizme yürüyüşü devam edecek.
Yürüyüş Dergisinin 123. sayısının PDF’sini aşağıdaki linkten okuyabilirsiniz:
http://yuruyus.biz/pdf/pdf/EOKY123.pdf