“Bağımsızlığımız , egemenliğimiz, tarih ve zaferimiz tartışılmaz!”

ABD emperyalizmi geçen mayıs ayında Küba ile ilgili bir yasa yürürlüğe koydu. Helm-Burtons yasası olarak adlandırılan yasa ile AB ülkelerinden Küba’da iş yapan yabancılar hakkında soruşturma yapılarak dava açılabilecek. Küba’ya 1960 yılından beridir Ambargo uygulayan ABD geçtiğimiz yıllarda Küba’ya bazı geri adım attırabilmiş, 2015 temmuz ayında ise  işi karşılıklı büyükelçilikler açmaya kadar ileri götürebilmişti.

Emperyalizm Küba’yı istediği noktaya getirmek için tavizler istemeye devam ediyor. Amborgoyu kaldırma sözünü tutmadığı gibi başka ülkelerin de dışişlerine müdahale ederek Küba ile ilişkilerin ABD çıkarlarına göre şekillendirilmesini dayatıyor. Daha fazla taviz alabilmek için Kübayı sıkıştırmaya çalışıyor.

Küba Devlet Başkanı, Komünist Parti Genel Sekreteri Miguel Diaz  yayınladığı tweet ile Kastro’nun yolunda olduğunu tekrarladı:

Fidel bize şunu öğretti: Onur pazarlık konusu değil! Anavatanımız pazarlık konusu değil, haysiyet pazarlık konusu değil! Bağımsızlığımız , egemenliğimiz, tarih ve zaferimiz tartışılmaz! Emperyalist tehditler ve baskılar üzerine: müzakere yok!

Küba dünyada sosyalizmde ısrar eden bir kaç ülkeden biri. Küba Emperyalistlerin baskılarına karşı müzakere değil mücadele çizgisine dönmezse emperyalizmin baskılarına direnmesi, emperyalizme karşı zaferini koruması pek mümkün görünmüyor.

Tüm dünya halkları Küba’nın Kastro’nun “ADAYI BATIRIRIZ AMA YANKELERE VERMEYİZ” çizgisinde ısrar etmesini istiyor…

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.