Aytaç Ünsal’ın Babası: Bu Nasıl Bir Adalettir?

Bir baba hastahane önünden sesleniyor. Adalet istiyor. Oğlu her gün damla damla ölüme yaklaşıyor. Oğlunun tek talebi adil yargılanmak. Adil yargılanma talebi sadece Avukat Aytaç Ünsal’ın değil tüm halkın talebidir.  

”adalet halkın ekmeğidir”. Ülkemizde hem ekmeğe hem adalete açtır halkımız. Bu açlığa karşı hem meslekî hem insanî olarak mücadele ediyor Halkın Avukatları. Onlar, yoksul halkın, fasist devlet tarafından katledilmiş çocuklarımızın, Soma’da katledilen madenişçilerinin avukatlarıdır.  Mustafa’yı tüm dünya biliyor.  O, ona dayatılan adaletsiz mahkumiyeti kabul etmedi ve bedenini açlığa yatırdı. Ailesinin tabutla hapishane girişinde beklediğini tüm dünya gördü. Bugün aynı şekilde Halkın Avukatı Aytac Ünsal da 193 gündür adaletsizliğe karşı ölüm orucunda. Tıpkı  Mustafa’nın babası gibi onun babası da  tüm dünyaya  sesleniyor : ”Oğlum ölüyor , adalet istiyoruz!” diyor. AKP Faşizmi Mustafa’ya uyguladığı işkenceleri şimdi de hayatını halkı için adayan Aytaç’a uygulamakta. Hapishanede bile olmayan kötü koşullardaki bir hastanede tutuluyor.  Zorla müdahale tehdidi ile karşı karşıya.

Zorla Müdahale işkencedir, Zorla Müdahale katletmektir. İşkenceyle öldürmektir.

Analarin ve Babalarin adalet talepleri, adalet haykırışları sahiplenilmelidir. Onların sesine ses katmak kendine insanım diyen herkesin görevidir.

Ölüm orucunda olan tüm direniscilere ses olma zamanıdır. Çünkü onlar sadece kendileri için değil tüm halk  icin bedel ödüyor. Onların yanında olmak insanlık görevidir.  Analarin ve Babaların yanında olmak insanlık görevidir.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.