Erdoğan’dan 16 üniversiteye rektör ataması.

Erdoğan 16 üniversiteye 16 rektör atadı.

Üniversitelere atanan rektörlerin tamamı AKP’li. Erdoğan’ın atayacağı rektörlerin bilimsel yeterliliğine göre seçilmeyeceğini tahmin etmek zor değil.

Ancak bu atanan rektörlerin bazıları dikkat çekiyor. Tabii ki bilime katkıları değil dikkatleri çeken. Tüm rektörler için söylenecek çok şey var ancak biz bunlardan sadece birkaçını yayınlıyoruz:

Dr. Fahrettin Koca on Twitter: "Cumhurbaşkanlığı Sağlık ve Gıda ...

Ankara üniversitesine rektör atanan Pr. Doktor Necdet Ünüvar;  23, 24, 25. dönemde AKP milletvekilliği yapmış. 24. Dönemde Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanlığı ve Uyuşturucu ile Mücadele Kurulu Başkanlığı yaptı. (ülkemizde uyuşturucunun AKP iktidarı döneminde yüzde 1200 arttığı düşünüldüğünde rektör hakkında fikir sahibi olunabilir)

Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji üniversitesine rektör atanan Mehmet Tümay: 2016’da yapılan Rektörlük seçimlerinde 33 oy alarak ikinci olmuştu. Cumhurbaşkanı tarafından rektör olarak atandı. Rektör olduğu dönemde üniversitenin ismi değiştirildi. Bilim ve teknoloji üniversitesine Faşist Katil Alparslan Türkeş’in ismi eklenmişti.

ODTÜ ile Melih Gökçek anlaştı - Memurlar.Net

ODTÜ’ye rektör atanan Mustafa Verşan Kök: O da 2016 da rektörlük seçimlerinde 2,5 kat fark yemesine rağmen Erdoğan tarafından rektör atanmış. Rektörlüğü döneminde ODTÜ’yü gericileştirmek için iktidar ve Melih Gökçek ile el ele verdi. ODTÜ’ye defalarca polis soktu. Yol yapımına onay veren rektör olarak tarihe geçti. ÖGB’lilere verdiği yetkiler ile öğrenciler üzerindeki baskıyı katmerleştirdi. 2017 mezuniyet konuşmasında tüm öğrenciler arkasını dönerek protesto etmişti.

yok-ustun-basari-odulu- (1)

İTÜ’ye rektör olarak atanan İsmail Koyuncu: 2002-2003 yıllarında tübitak NATO b1 bursu kapsamında ABD’nin önde gelen üniversitelerinden olan Rice üniversitesi inşaat ve çevre mühendisliği bölümünde doktora sonrası çalışmalarını tamamladı.   2003 yılında iki ay süre ile Leuven üniversitesi (Belçika) ve 2004 yılında tekrar, Rice üniversitesi (ABD)’nde bir yıl süre ile misafir araştırmacı olarak birçok projede görev aldı.

Hkü Rektörü Yılmaz'ın YGS Mesajı | Mersin Haber

Yıldız Teknik Üniversitesine rektör olarak atanan Pr. Doktor Tamer Yılmaz; AKP yandaşı, tekelci Kalyoncu Holdingin sahibi olduğu Hasan Kalyoncu Üniversitesi eski rektörü. 2018’de görevini teslim ettiğinden beridir Kalyoncu holdingin bünyesinde bir şirkette yöneticilik yapıyor. Uzmanlık alanı Gemi Form Dizaynı, Form Optimizasyonu, Gemilerin Hidrodinamik Analizi, Enerji, Termodinamik. Bu uzmanlıklarını halk için kullanmadığı kesin. Bir de Erdoğan’ın oğlunun gemicikleri düşünüldüğünde neden rektör seçildiği daha anlaşılır hale gelecektir.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.