Aydınlar, siyasetçiler, sanatçılar, Siyasi Partiler, Kurumlar: Acil Tahliye Edin!

Adalet için ölüm orucu direnişinin 236. Gününde olan Ebru Timtik ’in durumunun gittikçe kötüleşiyor. Yanında refakatçi olarak kalan Demet Kaya: “Hastanenin kötü koşulları sağlık durumunu ağırlaştırıyor.” dedi . Ölüm orucundaki Avukat Ebru Timtik’in yanında 6 gün refakatçi olarak kalan Kaya, hastanenin kötü koşulları nedeniyle kuzeninin sağlık durumunun daha da ağırlaştığını belirtti. Ayrıca Av. Ebru Timtik’ in başının sürekli döndüğünü, karnının şiştiğini ,kalkmakta zorlandığını, boğazındaki yaralardan dolayı artık suyu damla damla içtiğini ve B vitamini dahi alamaz hale geldiğini söyledi.

Bunun üzerine Halkın Avukatlarının derhal tahliye edilmesi için birçok milletvekili, sanatçı ve kurum açıklama yaptı. Bunlardan bazıları şöyle:

Avrupa Halk Cephesi:

Ebru İçin Eylemlerimizi Yoğunlaştıralım!

SAHİPLENELİM YAŞATALIM

“Avukat Ebru Timtik’in durumu kötüleşti.” Bugün, 24 Ağustos’ta, avukatları ve yakınları bu açıklamayı yaptılar. Avukat Ebru Timtik, ölüm orucunun 235. Gününde. 235 gün… yaklaşık 7,5 ay yapıyor. 7,5 ay aç kaldığınızı düşünün bir. 7,5 ay, bir kez bile ekmek yemediğinizi, bir tas çorba içmediğinizi, bir kez bile yemek sofrasına oturmadığınızı düşünün. Ebru Timtik, 7.5 ay aç kalmış bir bedenin yaşayabileceği tüm sorunları yaşıyor şu an. Açlığın koynundaki yürüyüş, zafere veya ölüme yürüyüştür.

Şimdi Ebru Timtik, ÖLÜME DE ZAFERE DE ÇOK YAKINDIR. ZAFER, çok daha büyük bir sahiplenme, faşizm üzerinde çok daha güçlü bir baskıyla mümkün olabilir.Bir çok şehirde haftalık periyodik eylemler var. Bu eylemler, kuşku yok ki, büyük ve istikrarlı bir sahiplenmeyi ifade ediyor. Fakat Ebru’nun durumuyla ilgili olduğu gibi, bu tür gelişmelerde, rutin olanı beklemek, gelişmelere müdahil olamamaktır. Bu nedenle, her yerde küçük büyük, kitlesel veya tek kişilik demeden, Gerçekleştirebileceğimiz bütün eylemleri gerçekleştirelim. Ebru Ve Aytaç’ı Sahiplenip, Zaferi Birlikte Kazanalım.

Leyla Güven için başlatılan imza kampanyasına destek sürüyor ...

Leyla Güven: Yargıtay üyeleri kendi çocuklarının yüzlerine rahatça bakabilmek için tahliye kararı vermeliler.

Yıldırım Kaya Kimdir? - Yıldırım Kaya Hayatı ve Biyografisi

Yıldırım Kaya: Onlar adil yargılanma hakları için bedenlerini ölüme yatırdılar. Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal için artık zaman kalmadı. Yetkililer neyi bekliyor? Adli Tıp Kurumunun kararı derhal uygulanarak genç avukatlar yaşatılmalıdır.

Ayşe Sürücü: Yarın çok geç olabilir. Ebru 38 kiloya düştü. Geç olmadan talepleri kabul edilsin. Yaşam hakları ihlal edilmesin.

Gülistan Koçyiğit: Neden izliyorsunuz? Ebru ölüyor! Acil tahliye edin. Adalet talebi için  insanların ölümüne göz yummayın.

HDP'li Kerestecioğlu için hapis istemi

Filiz Kerestecioğlu: Bir meslektaşı “adil yargılanmak istiyorum” diyerek ölüyorsa bir adalet bakanı sessiz kalamaz! Ölümcül bir sessizlikle tarihe yazılmayın adalet bakanı. Hepimiz hukukçuyuz. Ebru ölüyor ! Acil tahliye !

Serpil Kemalbay: Adalet talebiyle yaşanan ölüm oruçlarında yaşamını yitirenlerden sorumlusunuz. Devlet mahpusların sağlığıyla ilgili hiçbir gerekçenin arkasına sığınamaz. Cezaevlerinde yaşam hakkını her koşulda korumak zorundadır.

Meral Danış Beştaş: Yargıtay’ın Adli Tıp Kurumu’nun Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal’ın Cezaevinde kalamazlar raporu gereğince tahliye kararını bir an önce vermesi vicdani, insani ve hukukiliğin gereğidir. Verilecek tahliye kararı iki hayat kurtaracak.

Ömer Faruk Gergerlioğlu (@gergerliogluof) | Twitter

Ömer Faruk Gergerlioğlu: “Ölüyor! Yeter artık! Ölsün mü istiyorsunuz? Adalet Bakanlığı Ebru Timtik için artık günler değil neredeyse saatleri sayıyoruz. Tıbbi tablosu çok kötü. Sıvıyı  damla damla alıyor. Başını ve bedenini taşıyamıyor. Ağız yaraları nedeniyle konuşamıyor, yutkunamıyor. Karnı şişti”

MİT Davasında Gazeteci Erk Acarer İçin Yakalama Kararı - bianet

Erk Acer: Tarihinize bir leke daha düşersiniz artık. 20 avukatı Soma, Suruç, Berkin’in hesabını sordular diye, tehditle itirafçı yaptıklarımızın yalanları,500 sayfalık kopyala-yapıştır iddianamelerle zindanlarda çürüttük, hakkını arayanı açlıktan öldürdük’ dersiniz!

Efkan Şeşen: İki avukat kendi talepleriyle, herkesin ADALET hakkı için aylardır ölüm açlığındalar ve artık Ebru Timtik ağır durumda.. Yargıtay Ebru Timtik hakkında tahliye kararı vermelidir!

Bülent Emrah Parlak, Arka Sokaklar Dizisine Katıldı! - TV Gündemi

Bülent Emrah Parlak: Sadece adil yargılanma istiyorlar. Ses olun. İki insan ölüme gidiyor!

Ahmet Ümit: Zaman kalmadı. Ebru ölüyor. Acil tahliye edin !

Pınar Aydınlar serbest bırakıldı - Duruş Haber

Pınar Aydınlar :Halkını savunan bir avukat ölüyor herkesin gözü önünde, susan bizden değildir!

hüseyin turan - uludağ sözlük

Hüseyin Turan : Tek gayeleri adil yargılanmak. Günlerdir birçok insan ses olmaya çalışıyor, duymuyor musunuz ey egemenler! Nedir bu sessizlik?

Orhan Aydın: Ölüyor! Ölüyor ! Duyun bu çığlığı! Ebru Ölüyor ! Acil tahliye !

Ferhat Tunç: Avukat Ebru Timtik İn durumu ağırlaşmış. ‘Ölmesin yaşasın’ diyen sesler duyulsun istiyoruz. Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal göz göre göre ölüyor. Bu ölümleri durduracak olan Yargıtay’dır, Yargıtay’ın adil yargılanma kararıdır.

Av. Gökhan Bozkurt: Bir avukat avukatlık yaptığı için ölüyor göz göre göre. Ebru Ölüyor! Acil tahliye !

Av. Alpay Antmen: Av Ebru Timtik için artık günler değil saatler önemli.. Tıbbi tablosu çok kötü. Sıvıyı damla damla alıyor. Başını ve bedenini taşıyamıyor. Ağız yaraları nedeniyle konuşamıyor, yutkunamıyor. Karnı şişti. Yargıtay tahliye kararı vermelidir.

Bektaş Şarklı :Meslektaşlarımızın sağlık durumu kritik. Adil yargılanma ve tahliye talepleri acil karşılansın. Meslektaşlarımız yaşasın istiyoruz. Ebru ölüyor ! Acil tahliye !

Av. Erinç Sağkan: ATK raporuna rağmen tahliye edilmeyen ve cezaevinden daha ağır şartlarda tutulan meslektaşımız ölüyor. Duyun artık bu çığlığı, tahliye edin ve yaşatalım.

Av. Hüseyin Kaçmaz: Avukat Ebru Timtik 235gündür adil yargılanma hakkı için ölüm orucunda! 26 gündür ATK raporuna uyarınca tahliye edilmesi gerekirken zorla Bakırköy Sadi Konuk Hastanesinde tutuluyor. Havasız hastane hücresinde sağlığı her geçen gün bozuldu ve puan durumu kritik! Ebru Ölüyor ! Acil tahliye !

Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) : Ebru sizden lütuf değil, hakkını istiyor. Adil yargılanma hakkı talebini sürüncemede bırakmak yetmedi, bugün yaşam hakkını talep etmek zorunda bırakıyorsunuz. Yaşam hakkımızı talep ediyoruz. Acilen tahliye edin, yaşam hakkımızı da yok saymayın.

Urfa Barosu: Av. Ebru Timtik İn ailesi sıvı ve vitamin tüketiminin durduğunu ve karnında şişlik belirdiğini duyurdu. Sadece adil yargılanmak istiyorlar! Anayasal talepleri kabul edilsin.

Antep Barosu: Dünyanın dört bir yanından binlerce avukat, meslektaşlarımızın yaşamı için çağrıda bulundu. Çağrılara kulak asmamak, meslektaşlarımızın sağlık durumlarında geri dönülemez ağır sonuçlara yol açacaktır.

Van Barosu: Adil yargılanma talebiyle ölüm orucunda olan Av. Ebru TİMTİK in sağlık durumu çok kötü bir noktaya gelmiştir. Sağlığına ve hayatına ilişkin vahim bir sonuç oluşmadan talepleri ivedi bir şekilde dikkate alınmalıdır.

Özgür Hukukçular Derneği (ÖHD): MESLEKTAŞLARIMIZ ADALET AÇLIĞIYLA ÖLMESİN! Adaletten başka bir talebi olmayan meslektaşlarımız  ölümün eşiğinde, Ebru Timtik için dakikalar söz konusu artık. Bu hukuksuzluğa son verin!

Halkların Demokratik Kongresi( HDK) : Adil yargılanma talebiyle 235 gündür ölüm orucunda olan Av. Ebru Timtik İn sağlık durumu 26 gündür tutulduğu hastane hücresinde daha da kritik aşamaya ulaştı. Adli Tıp Kurumu’nun raporu dikkate alınmamaktadır. Ebru ölüyor Acil Tahliye edilmelidir.

Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi ( SYKP) : 234 gün ölüm orucu sonunda 80 kiloda 33 kiloya düşerek bedenini taşıyamaz hale gelen Ebru ölüyor Acil Tahliye edilsin! Adil yargılanma hakkı insani bir haktır.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.