Aydın’da Öğrenciler, Bir Öğrencinin Katledilmesine Karşı Eylemlerini Sürdürüyorlar

Aydın-Efeler’deki Kredi ve Yurtlar Kurumu’na (KYK’ya) bağlı Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdunda defalarca şikayet edilmesine rağmen tamir edilmeyen asansörün düşmesiyle 15 öğrenci yaralandı ve Zeren Ertaş hayatını kaybetti.
26 Ekim’de saat 00.05 sıralarında meydana gelen cinayetin ardından Valilik ve Yurt Müdürlüğü yaptıkları açıklamalarla, öğrencilerin asansöre fazla sayıda bindiği, kapı açılmadan asansörün harekete geçtiği gibi iddialarla, kendi sorumluluklarını, bunun KAZA DEĞİL CİNAYET olduğu gerçeğini gizlemeye çalıştılar.

Zeren Ertaş, Adnan Menderes Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 4’üncü Sınıf Öğrencisi idi.
Zeren Ertaş’ın KYK’nın ve Üniversite yönetiminin açık ihmali sonuçu katledilmesine karşı, aynı akşam öğrenciler protesto eylemlerine başladılar.
Yurt önünde başlayan eylemler, akşam şehir meydanında sürdürüldü. Berrin Menderes KYK Kız Yurdu’ndaki öğrenciler de yürüyüş düzenledi.
Şehir meydanında oturma eylemini sürdürmek isteyen öğrencilere sık sık polis tarafından saldırıldı.
“Susma sustukça sıra sana gelecek” sloganlarıyla yurt bahçesinde bir araya gelen öğrenciler, “Verdiğiniz yorgan kefen oldu” diyerek cinayeti protesto etti.
Öğrenciler iki gündür Aydın Kent Meydanı’nda ve gece saatlerinde kaldıkları yurtlarda protesto eylemlerini sürdürüyorlar.

“Eylem Devlete Karşı” Gerekçesiyle Devlet Terörü
Aydın Valiliği ve polis, KYK’nin bir devlet kurumu olduğunu ve dolayısıyla protesto eylemlerinin devlete karşı yapıldığını iddia ederek, ve her zamanki klasik demagojiye başvurarak, “öğrencilerin arasında ‘marjinal’ gruplar var” gerekçesiyle, protesto eylemlerini engelliyor ve saldırıyorlar. Yurt önünde yapılan eyleme saldıran polis, bir çok öğrenciyi işkencelerle gözaltına aldı.
Polis, valilik kararıyla hiçbir şekilde yürüyüşe izin verilmeyeceğini söyleyerek protestoları engellemeye çalışıyor. Öğrencilerin şehirdeki “Atatürk Anıtı” çevresinde oturmasını da engelliyor.
Bu engelleme ve saldırılara rağmen gerçekleştirilen eylemlere yüzlerce öğrenci katılıyor.
*
ÇHD İstanbul Şube tarafından cinayetle ilgili bir açıklama yapılarak, ÇHD’nin sürecin takipcisi olacağı belirtildi:
“Kaza değil cinayet!
Aydın-Efeler’deki Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdunda defalarca şikayet edilmesine rağmen tamir edilmeyen asansörün düşmesiyle 15 öğrenci yaralandı ve #ZerenErtaş hayatını kaybetti.
Gençlik ve Spor Bakanlığı bu cinayetin sorumlusudur, sürecin takipçisiyiz!”

Haberin Videosu:
https://twitter.com/i/status/1717599327206416657

Sosyal ağlarda paylaşın