Avukatlara ve Kurumlara gözaltı terörü

Dün yani 12 Ekim 2023 günü gece saatlerinde Ankara’da, isimsiz bir telefon ihbarı gerekçe gösterilerek, hâkim kararı olmaksızın, savcının yazılı talimatıyla yapılan ev baskınlarında Halkın Hukuk Bürosu avukatlarından ve Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Ankara Şubesi Başkanı avukat Ceren Yılmaz, ÇHD Ankara Şube yöneticisi Avukat Fatih Gökçe, ÇHD üyesi avukat Bilge Topçu ile Halkın Hukuk Bürosu stajyeri Ilgın Gökçe gözaltına alındılar.
Avukatların gözaltına alındığı saatlerde Ankara ve İstanbul’da bulunan bir çok kişinin evleri basılarak gözaltına alındılar. Gözaltına alınanların bazıları:
TAYAD üyesi Hatun Polat,
Halk Okulu dergisi sahibi ve yazı işleri müdürü İrfan Yılmaz
Özlem Balkı ile Semiha Eyilik.
Avukatların gözaltı işlemi daha önce defalarca yapıldığı gibi, yasalara, aykırı ve mesleki haklara, avukatlığa yapılmış saldırıdır.
HHB avukatlarının ifadesine göre gözaltı işlemi, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 12 Ekim 2023 tarihinde, saat 23.35’te yani gece saatlerinde verilen bir „arama, el koyma ve yakalama “talimatına dayanılarak yapılmıştır. Savcılığın söz konusu talimatı ise „isimsiz bir telefon ihbarı “gerekçe gösterilerek verilmiştir. Bu ihbar ise herhangi bir suça ilişkin hiçbir somut bilgi içermeyen, genel-soyut nitelikte bir ihbardır.

Sosyal ağlarda paylaşın