AKP’nin Polisi Keyfilikte Sınır Tanımıyor: Ev Hapsindeki Ayten Öztürk Hastanedeyken Evine Baskın!

AKP’nin polisleri bugün sabah saatlerinde Ayten Öztürk’ün evine baskın düzenledi. Polis evde kimse olmadığını bildikleri saatte yaptıkları baskında evi kullanılamaz hale getirdi.


Ayten Öztürk tam 857 gündür haksız hukuksuz bir şekilde ev hapsinde tutuluyor. Bu 856 gün boyunca polis eve giren sineği dahi takip ediyor. Ev hapsinin her günü polisin keyfiliği ile geçiyor.
856 gündür ev hapsinde, polis kontrolünde olmasına rağmen bugün sabah saatlerinde Ayten Öztürk’ün tedavi için hastaneye yattığı saatlerde polis eve baskın düzenledi.
İşkence ve işkencecileri teşhir ettiği için Ayten Öztürk’e olan tahammülsüzlük polisin keyfiliğine yansıyor..
3 yıla yakın her anını takip ettikleri eve baskın düzenlemek, üstelik bu baskını Ayten Öztürk’ün evde olmadığı saati seçerek … Yaptıkları baskında evi kullanılamaz hale getirmeleri baskının yapılış sebeplerinden birini de gözler önüne seriyor.
Ayten Öztürk hukuksuz bir şekilde, illegal yollardan Lübnan’dan Türkiye’ye verildikten sonra tam 6 ay boyunca insanlık dışı işkenceye maruz bırakılmıştı. Tam 6 ay boyunca gizli işkencehanelerde onurunu koruduğu ve gördüğü işkenceyi duyurduğu için AKP faşizmi tarafından cezalandırılıyor.
AKP faşizmi işkenceyi teşhir ettiği için 2 kez ağırlaştırılmış hapis cezası verdiği Ayten Öztürk’e, gördüğü işkenceyi anlattığı kitabından dolayı da dava açtı.

Sosyal ağlarda paylaşın