Avrupa’da İki Kızıl Karanfil’in Helvası Dağıtıldı

6 Şubat’ta Çağlayan Adliye’sine yönelik gerçekleştirdikleri eylemde ölümsüzleşen iki halk kurtuluş savaşçısı için Avrupa’nın çeşitli yerlerinde halkımızın geleneklerine uygun helvalar kavurulup dağıtılıyor…

İsveç (GHA)

6 Şubat günü Çağlayan Adliyesi’nde gerçekleştirdikleri cezalandırma eylemiyle faşizmin tüm dengelerini alt üst eden iki halk kurtuluş savaşçısı, Pınar Birkoç ve Emrah Yayla için İsveç Halk Cephesi, helva kavurdu ve Türkiyeli komşularına dağıttı.

İsveç’in Göteborg kentinde, Halkımızın asırlardır süregelen bir geleneği olan ve acıya ortak olma anlamına gelen helva kavurması yapan İsveç Halk Cephesi, iki şehidin helvasını kavurup, halka dağıtarak, iki kahramanın mücadelesini Türk komşularına anlattı.

Şehitler Anıldı.

İsveç Halk Cephesi ayrıca iki Halk Kurtuluş Savaşçısı için bir anma düzenledi. Anma saygı duruşuyla başladı. İki savaşçının hayatları anlatıldıktan sonra, mumlar yakıldı. İsveç Halk Cephesinin düzenlediği şehitler anmasına 1 kişi katıldı.

Avrupa Dev Genç İki Kızıl Karanfil’in Helvasını Dağıttı

Almanya (GHA)

6 Şubat günü Çağlayan Adliyesi’ne karşı gerçekleştirdikleri eylemiyle faşizmin tüm dengelerini alt üst eden iki halk kurtuluş savaşçısı, Pınar Birkoç ve Emrah Yayla için Avrupa Dev-Genç helva dağıttı.

Dev-Genç’liler halkımızın asırlardır süregelen bir geleneği olan ve acıya ortak olma anlamına gelen helva kavurarak dağıtımını yaptı. Avrupa Dev-Genç’liler, Almanya’nın başkenti Berlin’de iki halk kurtuluş savaşçısının helvasını kavurarak halka dağıttı.

GHA

Sosyal ağlarda paylaşın