129 Yasalarına Hayır Komitesi Berlin’de Halk Toplantısı Yaptı

Almanya(GHA)

Alman Emperyalizmin Faşist 129ab yasalarına karşı Avrupa’nın en uzun açlık grevini gerçekleştiren 129 Yasalarına Hayır Komitesi halkla halk toplantısı yaptı.

Berlin Yorumevi’nde halkla bir araya gelen direnişçilerden halen Açlık Direnişini sürdüren İleni Lena Açıkgöz, Eda Haydaroğlu ve Dev-Genç’liler, Almanya’da yaşayan göçmen halkımıza açlık grevi süreci, yapılacaklar ve son durum hakkında bilgiler verdiler.

Şehitlerimiz Bizim Gücümüzdür

Düzenlenen toplantıda, direnişin ilerlemesi, örgütlenmesi, amacı, direnişi halktaştırmak, yeni politikalar üretmek, direnişi büyütmek için ne yapılabilir, halkla birlikte ne tür çalışmalar yapılabilir konuları tartışıldı.

Toplantıda Açlık grevi direnişçilerinden Lena Açıkgöz, Çağlayan adliyesi önünde şehit olan iki kurtuluş halk savaşçısının mücadelesine dikkat çekerek başladığı konuşmasına şöyle devam etti: “Şehitliklerimiz var, onların anması için burada toplandık. Onların helvasını yedik, ancak üzüntülü değil, gururluyuz. Şehitlerimiz bizim gücümüzdür. Bu güçle direniyoruz. Her yerde direniyoruz,” dedi.

Bu Direniş Hepimizindir

Açıkgöz konuşmasına devamla, “Almanya’da da faşist 129 yasalarına karşı direniyoruz. Süresiz açlık grevi ile direniyoruz. Bu direniş hepimizin, çünkü biz herkes için direniyoruz. Sizin için, tutsaklarımız için, çocuklarımız için. Çünkü egemenler ilk devrimcileri teslim almak isterler. Eğer devrimciler teslim alınırsa sıra halkımıza gelecektir. Yani şimdi direnmezsek yarın çocuklarımız için geç kalmış oluruz. Demin de dediğimiz gibi bu direniş hepimizin. Kendi doğruluğunda bu direniş için herkes burada bulunan herkes bir şeyler yapabilir,” dedi.

Faşist 129 Yasaları Bizim En Temel Haklarımızın Gaspıdır

“Kimi bildiri dağıtır, kimi tüpü alır, kimi nöbet tutar, kimi afiş asar, kimi derneğe alışveriş yapar, ama herkes bir şeyler yapabilir,” diyen Direnişçi Aleni Lena Açıkgöz, “Neden çünkü faşist 129 yasaları bizim en temel haklarımızın gaspıdır. Dünya halklarının canı ve kanıyla kazandığı temel haklarımıza gasptır. Biz bu gaspı yok etmek, durdurmak için direnişteyiz. Eğer siz halkımız burada bulunanlar bizimle birlikte direnişin yanında olurlarsa, yapabildiklerini yapabilirlerse daha da büyür, güçleniriz. İşte burada olmamız, bugün burada bunu konuşmak için toplanmak istedik. Sizinle neler yapabiliriz, nasıl hareket edebiliriz onu konuşmak istiyoruz. Direniş size ne kattı, neleri yapabildik, neleri yapamadık bunları konuşup bir yol belirlemek istiyoruz. Bu yolu hep birlikte, yoldaşlarımızla, direnişçilerle ve en önemlisi halkımızla yapmak istiyoruz,” dedi.
GHA

Sosyal ağlarda paylaşın