Avrupa’da Helin İçin Kırk Yemeği… “Helinlerimizin Canına Değsin!”

Beden her daim ölümlüdür, ancak düşünceler ve direnişler öyle değil. Grup Yorum, Küçükarmutlu’daki Direniş Evi’nde bir direniş destanı yazdı. Türkülerini, marşlarını özgürce söyleyebilmek için 2 üyesi ölüm orucuna yattılar ve şehit düştüler.

Helin Bölek ve İbrahim Gökçek; onların arkasından atılan “ölümsüzdür!” sloganları aslında tam da gerçeği yansıtıyor. Onlar artık Grup Yorum’un daimi üyeleri ve ölümsüz şarkıları oldular. Bu topraklardaki her ailenin ise oğulları kızları…


*

Dün, 13 mayıs günü, 28 yaşında toprağa düşen, ölüm orucu şehidi Helin Bölek’in şehitliğinin 40. günüydü. Helin için Avrupa’nın dört bir yanında halkımızın geleneklerinden biri olan 40 yemeği (can aşı) verildi.

Avrupa’da da yüzlerce ailesi vardı Helin’in. Kırk yemeği de bu aileleri tarafından verildi.

*

İngiltere: Londra’da Pir Sultan Abdal Kültür Merkezi’nde hem 40 yemeği verildi, hem de ölüm orucu şehitleri için anma yapıldı. 50’ye yakın kişi katıldı.

Almanya: Berlin’de Helin Bölek için anma yapıldı.

Duisburg, Hagen, Frankfurt, Bielefeld, Stuttgart ve Wuppertal’da helvalar ve lokmalar ölüm orucu şehitleri için ailelere ulaştırıldı. Bazı şehirlerde anma törenleri yapıldı.

Belçika: Anvers’de toplam 55 aile ve esnafa helva dağıtıldı. Belçika’da ayrıca Kelmis, Eupen Verviers, Liège, Hasselt, Ham, Genk ve Beringen’de Helin Bölek’ in canı için evlerde helva ve lokma yapıldı. Toplam 130 civarında eve helva dağıtıldı. Helvalar, Helin Bölek ve ölüm orucu direnişiyle ilgili bildirilerle birlikte dağıtıldı.


Hollanda: Rotterdam’da iki, Dordrecht’te bir, Den Haag’da bir aile helva yaparak dağıttılar.

Ayrıca Hollanda’da 17 Mayıs’ta Schiedam’da Helin Bölek için kırk yemeği verileceği belirtildi.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.