Avrupa’da “Adalet Nöbetleri”

Adil bir yargılama yapılması için dünyada bir ilk yaşanıyor. Türkiye’de iki avukat ölüm orucunda. Av. Ebru Timtik ölüm orucunun 170. Gününde ve Av. Aytaç Ünsal 139. Gününde.
Av. Didem Baydar Ünsal’ın Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi önünde başlatığı „Adalet Nöbeti“ 18. ayında. „Adalet Nöbeti“ Türkiye’yle sınırlı kalmadı Avrupa’ya da yayıldı. Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde ve şehirlerinde başlatılan günlük ve haftalık „Adalet Nöbeti“ ülkedeki adaletsizliği duyurmaya ve direnişçilerin sesi olmaya devam ediyor.

Avrupa’da yapılan Adalet Nöbeti, ayrica adalet talebiyle ölüm orucu direnişine başlayan Özgür Tutsaklar Didem Akman ve Özgür Karakaya için de aynı zamanda. Didem Akman ve Özgür Karakaya ölüm orucu direnişlerinin 124. Gününde.

“Açlığımızla vuruyoruz düşmanın kalelerine, yıkılmaz sanılan saraylarını hücre hücre eriyen bedenlerimizle yıkacağız. Halkımız onurlu evlatlarınıza sahip çıkın, seslerini duyurun. Bu direniş yalnız kendi talepleri için değil, adalete susayan halkın susuzluğunu gidermek içindir.”

İngiltere – Londra

Londra Halk Çepehesi halkın avukatları ve özgür tutsakların ölüm orucu direnişi için adalet nöbetinin 2 haftasında. Türkiye Büyükelçiliği önünde adalet istiyoruz eylemi düzenliyorlar. Eylem boyunca “devrimci avukatlar onurumuzdur”, “devrimci tutsaklar onurumuzdur”, “yasasın ölüm orucu direnişimiz” sloganları atıldı. İngiltere Halk Cephesi açıklaması okundu. Grup yorum türküleri dinlendi.

İsviçre – Zürih

Zürih’te de ölüm orucu direnişleri için Adalet Çadırı açıldı.

Avrupa Grup Yorum Gönüllüleri’nin açtığı çadırda yapılan açıklamada şu sözlere yer verildi: ” Halkın Avukatları; adı üstünde halkın ve üzerinde yaşadıkları vatanın çıkarlarının savunucuları…Somada katledilen 301 madenci yerine maden sahibini yani burjuva sınıfına ait bir sermayedarı savunmuş olsalardı onları yargılayacak bir yasa olmazdı. Çünkü yasalar tekellerin çıkarlarını korumak için yapılmıştır.159 yıl ceza halkı savunmanın bedelidir. Tüm yaşadıklarımız, çektiklerimiz ezenlerin, ezilenler üzerindeki tahakkümünün sonucudur. Bu düzenin sürdürülebilmesi için gereklidir; mahkemeler, kolluk kuvvetleri velhasıl düzenin tüm kurumları…Nafile … Adaletsizlik, zorbalık yol yapamaz, değer üretemez, yalan, demagoji dışında söyleyecek sözü yoktur. Lakin adalet mücadelesi verenler yüksek bir moral değere sahiptir… İnsanlık tarihinin açtığı yolun sürdürücüsü, yol yapanlarıdır. Kazanmak; haklı bir dava için mücadele etmektir.“


Ayrıca 6 Haziran Cumartesi Zürih St. Jakop kilisesi önünde her hafta adalet çadırın’da Adalet Nöbeti tutulacağı duyuruldu.

Almanya – Karlsruhe

Almanya Karlsruhe’de „Adalet Nöbeti“ devam ediyor. Adalet nöbeti tutanlar yaptıkları açıklamada:

19 Haziran’da 123.kez T.C. Konsolosluğu önünde adalet nöbeti tutuldu. „12 haftadır Kapılarına gidiyoruz. 12 haftadan beri 114 Konsolosluğun önüne gittik. 123 kez adalet talebimizi haykırdık.” dediler.

Bugünkü eylemde yine Konsolos çalışanları camlardan telefonlarını uzatarak eylem yapanları taciz ettiler, küfürler ettiler. Eylem yapanlar ise adalet talebini haykıran sloganları ile cevap verdiler. İki kişinin katıldığı eylemde eylemciler “Eyleme iki kişi katıldık. İki kişi de olsak bir kişi de olsak Adalet Nöbetini sürdürmeye devam edeceğiz. Avukat Ebru Timtik’in durumu kritikleşiyormuş… çok zamanımız yok! Biliyoruz ki, direnişçilerimizi dayanışma yaşatacak. Halkların birliği ve sahiplenişi. Çok geç olmadan dayanışmayı büyütelim! Tüm halkımızı Adalet Nöbetine katılmaya çağırıyoruz!” dedi.

Avrupa Grup Yorum Gönüllüleri’nin yaptığı eylemde yapılan açıklamada “Adalet talebi herkesin talebidir.
Adalet bir lütuf değil, en doğal hakkımızdır.
Direne direne alacağız!” denildi.

Almanya – Stuttgart

Adalet nöbeti devam ediyor!

19 Haziran`da 121. kez Almanya Grup Yorum Gönüllüleri ve Almanya ve Dev-Gençliler Almanya’nın Stuttgart şehrinde bulunan T.C. Konsolosluk önünde sloganlarla ve türkülerle eylem gerçekleştiriyor. Halkın Avukatları ve Özgür Tutsaklarımızın seslerine ses olabilmek için haftanın 5 günü Adalet Nöbetine devam ediyor.

Yaptıkları eylemde “Onları yaşatalım” çağrısı yapan eylemciler
Yaşasın Ölüm Orucu Direnişimiz!
Direne Direne Kazanacağız! sloganları attılar.

Almanya – Ulm

Almanya Ulm’de adalet istiyoruz çadırı açıldı.

Ulm Halk Cephesi Açtıkları çadır ile ilgili ajansımıza gönderdiği kısa bilgide şunları değindi:

16 haziranda…
Çadırımızın etrafına 3 adet pankart astık. Irkçılığa, Yozlaşmaya, Baskılara karşı Adalet istiyoruz pankartı, Grup Yorum’un Direnişini ve Şehitlerini anlatan 2 adet pankart ve Halkın Avukatları Ebru Timtik, Aytaç Ünsal ve Özgür Tutsaklar Didem Akman, Özgür Karakaya’yı anlatan Resimli Afişler aştık. Arka fonda ses cihazından Grup Yorum’un Türküleri eşliğinde Toplam 200 adet Direnişi anlatan bildiriler dağıttık ve imzalar topladık. Alman Halkının çoğunluğu “Direnişten haberdariz çünkü”, Ulm’ün heryerinde Pankartlar ve Yazılamaları merak edip Google’de araştırdık demeleri, Çalışmalarımızın sonuç verdiğini görmemiz bizi ayrıca Sevindirdi. Çadırımızı ziyaret eden dostlarımızla birlikte topladık ve Alandan yarın tekrar gelmek üzere ayrıldık. Çadırımızı toplam 25’e yakın dostumuz ziyaret etti.
Yaşasın Direniş, Yaşasın Zafer!!
Yaşasın Ölüm Orucu Direnişimiz!!“
Ulm Halk Cephesi

Almanya – Berlin

Almanya’nın Berlin kentinde her Çarşamba günleri saat 11-12 arasında T.C. Büyükelçiliğinin önünde eylem gerçekleştiriliyor. Avrupa Grup Yorum Gönüllüleri Adalet Nöbeti tutuyor.

Almanya – Mannheim

Mannheim’ da “Adalet İstiyoruz” eylemleri devam ediyor. Her pazar günü saat 14:00′ de gerçekleşen eylemde,  bu hafta da bildiriler dağıtılıyor sloganlar atılıyor. Grup Yorum türküleri ile tüm halk kesiminin talebi olan “Adalet” ve “Adil yargılanma” için bedenlerini açlığa yatıran Halkın Avukatları ve Özgür Tutsaklar’ ın sesleri duyurulmaya ve ” Talepleri taleplerimizdir” denilmeye devam ediliyor.  

Almanya – Bielefeld

Bielefeld şehir merkezinde Ölüm Orucunda olan Halkın Hukuk Bürosu Avukatları ve Özgür Tutsaklar için dayanışma çadırı açılıyor. Ayrıca Grup Yorum üyeleri Helin Bölek ve Ibrahim Gökcek’in halkın türkülerini söyleyebilmek için girdigi Ölüm Orucu direnişini de fotograf ve konusmalarla halka anlatılıyor.

Devrimci Tutsaklarla Dayanışma Komitesi Bielefeld her hafta şu slogan ile Adalet Nöbeti’ne devam ediyor.:

“Yasamak hak, yasatmak görevdir! Yasasin Ölüm Orucu direnisimiz!”

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.