“Grup Yorum’un 9 Ağustos’ta Yapacağı Konser Engellenemez”

Grup Yorum’un 9 ağustos’ta yapacağı konser ile ilgili Direnişler Meclisi bir açıklamada bulundu. Yaptıkları açıklamada Grup Yorum’un “Halk için sanat” şiarıyla 35 yıllık tarihi boyunca halkın gerçek acılarını, isyanlarını, hüzünlerini, sevinçlerini söz ve notalara döktü. 35 yıllık tarihi boyunca üyeleri gözaltına alındı, işkence gördü, tutuklandı. Ama Grup Yorum sahnesi hiçbir zaman boş kalmadı, halkın içinden gelen bir müzik grubu olarak halk çocukları yerini almaya her zaman hazırlardı. “Grup Yorum Halktır Susturulamaz” sloganının çıkış noktası da burasıdır.” dendi.

Açıklamanın devamında İstanbul Valiliği’nin hiç bir gerekçe göstermeden yapılan konser başvurusuna izin vermemesine de değinilen açıklamada ; “9 Ağustos 2020 tarihi için Yenikapı miting alanına konser başvurusunda bulundu. Başvuru sırasında olumlu yaklaşan valilik daha sonra konsere izin vermeyeceğini duyurdu. Valilikçe alınan bu karar siyasî ve bir o kadar da keyfîdir. Helin ve İbrahim bu uğurda yaşamlarını yitirmişken ve yukarıda bahsedilen heyetin sözü ortada dururken, başvurusu yapılmış olan bu konserin iptal edilmesi kabul edilemez. dendi.

Valiliğin Kararı kabul edilemez !

Yapılan açıklamada Valiliğin kararı ile ilgili :  “Valilikçe alınan bu karar siyasî ve bir o kadar da keyfîdir. Helin ve İbrahim bu uğurda yaşamlarını yitirmişken ve yukarıda bahsedilen heyetin sözü ortada dururken, başvurusu yapılmış olan bu konserin iptal edilmesi kabul edilemez.” dendi.

Helin Ve İbrahim’in Gözü Üzerimizde

Her koşulda konseri yapacaklarını ifade ettikleri açıklamada konser çalışmalarını başlattıklarını duyurdukları açıklamada :  “Helin ve İbrahim’in gözü üzerimizde. Başta onlar olmak üzere, 5 senedir neredeyse hiçbir konserine izin verilmemiş olan Grup Yorum’un dinleyicisi olan halkımıza sözümüzü tutacak ve 9 Ağustos’ta milyonların katılımıyla konseri gerçekleştireceğiz. Direnişler Meclisi olarak, Grup Yorum’un gerçekleştireceği “9. Tam Bağımsız Türkiye” konseri için bugünden itibaren çalışmalara başladığımızı duyururuz.” Ifadelerine yer verildi.

Direnişler Meclisi’nin Açıklamasının Tam Metni :

Grup Yorum’un 9 Ağustos’ta Yapacağı Konser Engellenemez

Grup Yorum 1985’ten beri faaliyetlerini sürdüren bir müzik grubu. Yoz, dönemsel moda sanat anlayışına karşı “Halk için sanat” şiarıyla 35 yıllık tarihi boyunca halkın gerçek acılarını, isyanlarını, hüzünlerini, sevinçlerini söz ve notalara döktü. 35 yıllık tarihi boyunca üyeleri gözaltına alındı, işkence gördü, tutuklandı. Ama Grup Yorum sahnesi hiçbir zaman boş kalmadı, halkın içinden gelen bir müzik grubu olarak halk çocukları yerini almaya her zaman hazırlardı. “Grup Yorum Halktır Susturulamaz” sloganının çıkış noktası da burasıdır.

Grup Yorum söylediği türkülerde, sistemin yarattığı sorunlara karşı susmayı/sinmeyi değil; dayanışmayı ve mücadele etmeyi anlattı. Yüz binlerin katılımıyla gerçekleştirdiği konserlerinde bu duyguları kitlelere taşıdı. Konser sonraları kitlenin coşkulu ruh hâli, konserlerine bir kez olsun katılmış olan hemen herkesin dikkatini çekmiştir.

Grup Yorum’un kitlelere verdiği bu coşkulu ruh hâlinden rahatsız olan AKP iktidarı, onu terörize ederek halkla olan bağlarını koparabileceğini zannetti. Konserleri yasaklandı, üyeleri terör listelerine konuldu. Yorum üzerindeki baskıların kaldırılması ve özgürce müzik yapabilmek için iki üyesi, Helin Bölek ve İbrahim Gökçek ölüm orucuna girdi ve talepleri karşılanmadığı için yaşamlarını yitirdi. Talepleri çok basitti; tutuklu üyelerinin serbest bırakılması ve konser yasaklarının kaldırılması. Ölümlerin yaşanmaması için aydın, sanatçı ve milletvekillerinden oluşan bir heyet sürecin takipçisi olacaklarını ve Grup Yorum’a konser yaptıracaklarının sözünü vererek İbrahim Gökçek’in ölüm orucuna ara vermesini sağladı. Grup Yorum bu söz üzerine, 9 Ağustos 2020 tarihi için Yenikapı miting alanına konser başvurusunda bulundu. Başvuru sırasında olumlu yaklaşan valilik daha sonra konsere izin vermeyeceğini duyurdu. Valilikçe alınan bu karar siyasî ve bir o kadar da keyfîdir. Helin ve İbrahim bu uğurda yaşamlarını yitirmişken ve yukarıda bahsedilen heyetin sözü ortada dururken, başvurusu yapılmış olan bu konserin iptal edilmesi kabul edilemez.

Helin ve İbrahim’in gözü üzerimizde. Başta onlar olmak üzere, 5 senedir neredeyse hiçbir konserine izin verilmemiş olan Grup Yorum’un dinleyicisi olan halkımıza sözümüzü tutacak ve 9 Ağustos’ta milyonların katılımıyla konseri gerçekleştireceğiz. Direnişler Meclisi olarak, Grup Yorum’un gerçekleştireceği “9. Tam Bağımsız Türkiye” konseri için bugünden itibaren çalışmalara başladığımızı duyururuz.

Grup Yorum Halktır Susturulamaz!

Direnişler Meclisi

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.