Avrupa’da 102 kişiden dayanışma açlık grevi

Almanya’da yürürlükte olan faşist 129ab yasalarına karşı ve geçtiğimiz 2022 Mayıs ayında gözaltına alınarak tutuklanan Özgül Emre, İhsan Cibelik ve Serkan Küpeli’nin serbest bırakılması için süresiz açlık grevi devam ediyor…
Eda Deniz Haydaroğlu’nun başlattığı süresiz açlık grevine daha sonra Ilgın Güler ve Sevil Sevimli de katılmıştı. Eda Deniz Haydaroğlu süresiz açlık grevinin 191’inci gününde. Ilgın Güler 140’ıncı ve Sevil Sevimli ise 135’inci gününde.

Almanya’nın başkenti Berlin’de Adalet Bakanlığı’nın önünde kurulan çadırda 24 saat durularak süren açlık grevine bu hafta Avrupa’nın çeşitli bölgelerinden 1 günlük dayanışma açlık grevi ile dayanışma gösterildi. Direniş başladığından beri her hafta Cumartesi yapılan 1 günlük dayanışma açlık grevine bu hafta da şu ana kadar elde ettiğimiz bilgilere göre 100’ü aşkın kişi katıldı.

Yunanistan’dan 21 kişi
Almanya’dan 30 kişi
Avusturya’dan 20
İsviçre’den 7
Belçika’dan 7
Fransa’dan 13
İngiltere’den ise 4 kişi
bu hafta bir günlük açlık grevi ile direnişçilerle dayanışma gösterdi.

Avrupa’nın orta yerinde, dünyaya güya demokrasi ve insan hakları dersi veren Almanya’da adalet için, Hitler’in de kullandığı yasaların kaldırılması ve adaletsiz bir şekilde tutsak edilenlerin serbest bırakılması için (tutuksuz yargılanma hakkı gereği) için insanlar yaklaşık 200 gündür açlık grevindeler.

BİR YERDE AÇLIK GREVİ VARSA ORDA ADALETSİZLİK VARDIR.
AÇLIK GREVİ ADALETSİZLİKLERE KARŞI YAPILAN EN ETKİLİ EYLEMDİR.
SES VERMEK, OMUZ VERMEK, GÜÇLENDİRMEK DİRENİŞE, DİRENİŞÇİLERE SORUMLULUK GEREĞİDİR.

Almanya’da sürmekte olan açlık grevinin taleplerinin dışında bir anlamı da var ki bu herkesi ilgilendirir. O da; direnme hakkıdır. Faşizme karşı mücadele etmek direnmek görev olmanın ötesinde haktır.
Alman devleti Özgül Emre, İhsan Cibelik ve Serkan Küpeli’yi hapsederek faşizme karşı direnişi cezalandırmak istemektedir.
Açlık grevi direnişine verilecek destek, dayanışma faşizme karşı verilen mücadeleyi güçlendirir.
Hiç bir şey yapamayanın Cumartesi günü yapacağı dayanışma açlık grevi emperyalistleri korkutacaktır. Onların yalnız olmadığını göstermek, onları sevdiğimizi göstermek, direnişlerini desteklemek alman emperyalistlerine geri adım attıracaktır.

Her hafta yapılan açlık grevi bu anlamıyla çok önemlidir…

Sosyal ağlarda paylaşın