Avrupa Halk Cephesi’nden “16 KASIM EBRU GÜNÜ” Çağrısı:“Halkın Avukatlarını Sahiplenelim!”…

Avrupa Barolar Birliği, Halkın Hukuk Bürosu avukatı Barkın Timtik ve Çağdaş Hukukçular Derneği Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı’nın 17 Kasım’daki davasının görüleceği günden önceki gün, 16 Kasım’a, Avrupa çapında Türkiye Büyükelçilikleri ve Konsoloslukları önünde gösteri yapma kararı aldı.

Avrupa Halk Cephesi tarafından yapılan açıklamada da 16 Kasım « EBRU GÜNÜ » ilan edilerek, 16 Kasım’da halkın avukatlarını sahiplenme çağrısı yapıldı.

“16 KASIM’da EBRU TİMTİK İÇİN, HALKIN AVUKATLARI İÇİN AYAKTAYIZ!”

Avrupa Halk Cephesi tarafından yapılan açıklamada, « 16 Kasım’ı “EBRU GÜNÜ” İlan Ediyor; Ebru’nun Mirasını Yaşatıyor, Halkın Avukatlarını Savunuyoruz!” denildi.

Açıklamanın girişinde şunlar belirtildi :

«Halkın Avukatı Ebru Timtik, halkın yiğit evladı Mustafa Koçak, Grup Yorum üyeleri Helin Bölek ve İbrahim Gökçek;

2020 ölüm orucunda şehit düşen bu dört insan, tarihe büyük izler bıraktılar.

Halkların, devrimcilerin, demokratların beyninde ve yüreğinde, demokratik kurumların politikalarında ve pratiklerinde büyük sarsıntılar yarattı.

Halkın avukatları’nın tutsaklığı ve şehitliğiyle birlikte ; tüm dünya avukatları, « NASIL BİR AVUKATLIK ? » sorusu üzerinde yeniden düşündüler.

Halkın sanatçıları Bölek ve Gökçek’in şehitliğiyle birlikte, yeryüzünün sanatçıları, « NASIL BİR SANATÇILIK ?» üzerine yeniden düşündüler.

2020 direnişinde, dört şehitle birlikte, bir direnişin nasıl değiştirip dönüştürdüğünün görkemli bir örneğini daha yaşadık. »

Açıklamanın devamında şöyle denildi :

16 KASIM’I EBRU GÜNÜ İLAN EDİYORUZ!

Uluslararası Adil Yargılanma Hakkı Günü: İlk Gündem Türkiye - Sivil Sayfalar

Biz de 16 Kasım’ı «EBRU GÜNÜ » olarak ilan ederek, Halkın tutsak ve şehit avukatlarını sahiplenme  gününe çevirme çağrısı yapıyoruz.

Halkın avukatları, nerede bir zulüm varsa, nerede bir haksızlık varsa, oradaydılar. Nerede bir işkence, infaz. Katliam varsa oradaydılar.

Düşünceleri ve pratikleriyle, avukatlık anlayışını yeniden şekillendirdiler.

Faşizm bu yeni avukatlık anlayışına saldırdı. Onları işkencelerden geçirerek, ağır hapis cezalarına mahkum ederek bu avukatlık anlayışını sindirmek ve boğmak istedi.

Halkın avukatları bu saldırılara tarihsel bir direnişle cevap verdiler.

Bu cevap, bu direniş ve bu şehitlik, HALKIN AVUKATLIĞI ANLAYIŞINI bir daha silinmemek üzere kökleştirdi. 

Bugün Türkiye baroları, Avrupa ve Dünya Baroları, bu avukatlık anlayışını sahipleniyorsa, milyonlarca avukat, Ebru için, halkın avukatları için ayağa kalkıyorsa, işte bu direnişin ve Ebru Timtik’in şehitliğinin sonucudur.

Faşizmin karşısında tüm cüretiyle « Can için yalvarmam sana, mazlumlar bana darılır» diyerek şehit düşen Ebru Timtik’i 16 KASIM’DA BİR KEZ DAHA ANALIM VE 16 KASIM’I HALKIN AVUKATLARINA ÖZGÜRLÜK GÜNÜ’NE DÖNÜŞTÜRELİM !

16 KASIM’DA HER YERDE EYLEM !

O gün, meydanlarda yapacağımız gösterilerimizle, açacağımız standlarla, kurumlarımızda veya farklı yerlerde düzenleyeceğimiz anmalarımızla, sahiplenme videolarımızla, açıklamalarımızla EBRU’NUN MİRASINI SAHİPLENELİM,

« HALKIN AVUKATLARINA ÖZGÜRLÜK !» talebimizi haykıralım.

Ebru Timtik, mezarında bile halkını savunmaya devam ediyor.

Halkın avukatları, tutsakken bile halkı savunmaya devam ediyor.

Bizler, SAVUNMAYI SAVUNUYORUZ.

Bİz, HALK olarak, HALKIN AVUKATLARINI SAVUNUYORUZ.

16 KASIM, EBRU’YU ANMA

HALKIN TUTSAK AVUKATLARINI SAVUNMA VE SAHİPLENME GÜNÜMÜZDÜR. »

Sosyal ağlarda paylaşın