Avrupa Baroları’ndan, 16 Kasım’da Halkın Avukatları İçin Avrupa Çapında Eylem…

Konu örgüt değil, adil yargılanma hakkı" - bianet

Avrupa Barolar Birliği, Halkın Hukuk Bürosu avukatı Barkın Timtik ve Çağdaş Hukukçular Derneği Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı’nın 17 Kasım’daki duruşmalarından önceki gün, 16 Kasım’da Avrupa çapında Türkiye Büyükelçilikleri ve Konsoloslukları önünde gösteri yapma kararı aldı.

Karar, 29 Eylül’de Paris’te yapılan Ebru Timtik’e ve Barkın Timtik’e İnsan Hakları ödülünün verildiği törende açıklanmıştı.

Ebru Timtik ve Barkın Timtik’e Ödül…

Avrupa Barolar Birliği Konseyi (CCBE) 1 Milyon avukatı temsil eden bir kuruluş.

CCBE, her yıl verdiği « İnsan Hakları Ödülü »nü 2020’de Ebru Timtik ve Barkın Timtik’e verdi. (Ödül, Ebru Timtik ve Barkın Timtik’le birlikte tutsak 7 Mısırlı avukata verildi.)

Ödül töreni, 29 Eylül 2021’de Paris’de yapıldı.

Yapılan törende, Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal’ın gerçekleştirdiği ölüm orucu direnişinin, halkın avukatlarının avukatlık tarzının Avrupa ve Dünya avukatları üzerinde nasıl büyük bir etki bıraktığı açıkça görülüyordu. Konuşmalarda, sık sık Halkın Hukuk Bürosu avukatlarının avukatlık anlayışına hayranlık dile getirildi.

Ödül Töreni’nde Eylem Açıklaması :

Ebru ve Barkın Timtik'e Ludovic Trarieux İnsan Hakları Ödülü - Gerçek Gündem

Bu törende, 2020 yılı Ludovic Trarieux İnsan Hakları Ödülü, Ebru ve Barkın Timtik’in vekillerine verilirken, tutsak halkın avukatlarının sahiplenilmesi doğrultusunda da bir irade ortaya konuldu. 

Törende yapılan konuşmalarda, baro başkanları şunu söylediler :

« Eğer bu ödülü vermekle yetinirsek, kendimize artık avukat demeyelim » :

Yapılan konuşmalarda, tutuklu halkın avukatları için eyleme geçilmesi gerektiği ve ne olursa olsun onları hapishaneden çıkarmak gerektiği belirtildi.

Bu doğrultuda da hem duruşmaya bir heyet gönderilmesi, hem de 16 Kasım’da Selçuk Kozağaçlı ve Barkın Timtik’in mahkemesinin yapılacağı günden bir ön önce, Türkiye Büyükelçilikleri-Konsoloslukları önünde eylem yapma kararı alındı.

Dolayısıyla, 16 Kasım’da bir çok ülkede, Türkiye Büyükelçilikleri ve Konsoloslukları önünde avukatların cüppeleriyle eylem yapmaları bekleniyor. 16 Kasım’da Avrupa ülkelerinden avukatlar, halkın avukatlarıyla dayanışmalarını ortaya koyacaklar.

Ayrıca 17 Kasım’daki duruşmaya Avrupa Barolar Birliği Başkanı da katılacak.

Sosyal ağlarda paylaşın