Avrupa Gençlerine Sahip Çıktı; Seher, Sevcan ve Betül İçin Avrupa’nın Dört Bir Yanından Açlık Grevi !

27 Mart Cumartesi günü Avrupa Halk Cephesi ve Avrupa Dev-Genç’lilerin çağrısıyla Türkiye’de tutsak olan Sevcan Adıgüzel, Seher Adıgüzel ve Betül Varan için 1 günlük destek açlık grevi yapıldı. Avrupa Dev-Genç açıklamasında şunları yazdı; “Seher, Sevcan ve Betül bizler gibi Avrupa’da doğup büyüdüler. Emperyalizmin yoz batağına birbirlerini teslim etmediler, devrimci değerlerle geliştiler. Ne ülkemizde ne dünyada açlık, işsizlik, yoksulluk, adaletsizlik olmasın diye, Dev-Genç saflarında mücadeleye katıldılar. Vatanseverdiler ve mücadele etmek için ait oldukları topraklara, ülkelerine, Türkiye’ye döndüler. Seher ve Betül halkın türkülerini söylemek için Grup Yorum’da yer aldılar.

Bu 3 gencin büyük suçu: Halkını ve vatanını sevmek, bağımsızlık, demokrasi, adalet, özgürlük ve eşitlik istemek. Bu yüzden işkenceyle gözaltına alındılar, tutuklandılar. Sevcan, 28 yaşında, içlerinde en büyükleri, 28 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Bu Suçları Kabul Etmiyoruz. Seher, Sevcan ve Betül’e Özgürlük İstiyoruz. Bunun için bizler de 17 Mart’ da 1 günlük destek açlık grevindeyiz. “

Açlık grevine Avrupa’nın çoğu ülkesinden katılım sağlandı.

Almanya 80

İngiltere 18

Belçika 13

Yunanistan 9

Avusturya 2

Hollanda 9

İtalya 1

Kişi katılım sağladı. Elimize ulaşan rakamlara göre Avrupa genelinde 132 kişi Seher, Sevcan ve Betül için açlık grevindeydi. Ayrıca Fransa ve İsviçre’ de de açlık grevi yapıldı, ancak tam rakamları henüz elimize ulaşmadı.  Çekilen videolarda ise Tutsak olan 3 Dev-Genç’li özgürlüklerine kavuşana kadar mücadelenin sürdürüleceği belirtildi.

Sosyal ağlarda paylaşın