Avrupa Direnişler Meclisi Bülteni Çıktı

Avrupa’da da hak almanın tek yolu direnmek. Çok bilinen  “hak verilmez alınır” sözü Avrupa’da da geçerlidir. Hele ki yaşadığımız bu zamanlarda. Avrupa’da emekçiler için yaşam gün geçtikçe daha da zorlaşıyor. Hele yabancılar için bu zorlaşma artık her yerde kendini gösteriyor.
Avrupa kapitalizmi krizinin faturasını emekçilere çıkartmak isterken, bir yandan da kendi halkının biriken öfkesini ırkçılığı arttırarak yabancılara yönlendiriyor. Irkçılık bu gün tüm Avrupa ülkelerinde artmakta.

Buna karşı yabancıların tek çaresi örgütlenmek, mücadele etmek.

Avrupa’nın her yerinde bu gerçeğe göre hareket eden devrimciler sindirilmek, susturulmak isteniyor. Almanya, Belçika, İngiltere, Avusturya, Fransa… tüm ülkelerde ırkçılık, hak gaspları, yozlaşma gibi öncelikle yabancıların karşı karşıya oldukları sorunlara karşı halkı örgütleyecek olan devrimciler bu devletlerin hedefinde. Kendi yasalarına bile uymadan keyfi uygulamalar ile baskı altına almaya çalışıyorlar devrimcieleri.

Oturumlarını vermiyorlar, oturumlarını ellerinden alıyorlar, daha da ileri giderek vatandaşlıklarını iptal ediyorlar… gözaltına alıyor, tutukluyor, yasaklıyorlar… ellerinden gelen her şeyi yaparak devrimcileri susturup sindirerek kendi politikalarını hayata geçirmek istiyorlar.

Bu saldırılara karşı Belçika’da, Almanya’da, Fransa, İngiltere ve Avusturya’da direnişler hayata geçirildi ve hala devam eden direnişler var. Farklı ülkelerde olsa da, yapılan uygulamanın amacı aynı olduğundan tek tek sürmekte olan direnişleri tek bir çatı altında kurmayı amaçlayan “direnişler meclisi” 6 aralık’ta ilk kurultayını gerçekleştirdi.

Artık direnenler daha güçlü. Direnişler daha güçlü. Avrupa’da her yerinde, irili ufaklı tüm direnişleri birleştirmeyi hedefleyen direnişler meclisi bülten yayınlamaya başladı. İlk sayısı yayımlanan bülteni sitemizden indirebilirsiniz.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.