Atina’da 2 Halk Cepheli Ali Ercan Gökoğlu ve Hazal Seçer Tutuklandı

Atina (GHA)

Yunanistan’ın başkenti Atina’da kimlik kontrolü sırasında gözaltına alınan iki Halk Cepheli Ali Ercan Gökoğlu ve Hazal Seçer’in tutuklandığı öğrenildi.

Edinilen bilgilere göre; Yunan polisinin kontrolleri sırasında gözaltına alınan iki devrimcinin “devlet malına zarar vermek” suçundan arandıkları ve bu nedenle tutuklandıkları öğrenildi.

Konuya ilişkin yazılı bir açıklama yapan Yunanistan Halk Cephesi, Halkida’da yaz kampı sırasında yapılan bir polis baskınında polise direnmek ve “devlet malına zarar vermek” suçundan arandıklarını ifade etti. Özellikle “hafif suç” kapsamındaki bir davadan tutuklanmalarının, 19 Mart’taki Yargıtay mahkemesi öncesinde gerçekleşmesinin, Yunan devletinin 11’ler davasına ilişkin siyasi hesaplarının sonucu olduğunu belirtti.

Açıklamada, “Yunanistan’ın, Yargıtay duruşması görülmeden Türkiyeli devrimcileri başka bir suçtan tutuklayarak bir komplo hazırlığı içinde olduğunu gösterdiği” ifade edildi. Yunanistan devletinin emperyalizmle ve faşizmle işbirliği yaparak Halk Cephelileri “hukuk terörü” ile sindirmeye çalıştığı vurgulandı. Yeni tutuklamalar, yeni davalar ve soruşturmalarla, komplolarla emperyalizme ve faşizme yardakçılık edildiği belirtildi.

Devrimci düşüncelerin ve görevlerin korunacağı ve yerine getirileceği vurgulandı. Hiçbir saldırı ve hukuk terörünün devrimci görevleri engelleyemeyeceği ifade edilerek, Yunan Halkı, Yunan Solu, Türkiyeli Halk ve dostların birlikte mücadeleye çağrıldı.

GHA

Sosyal ağlarda paylaşın