İspanya’da Binlerce Çiftçi Traktörleriyle Barcelona’yı Bastı

Avrupa(GHA)

Kapitalist sistemin dayatmalarıyla derinleşen ekonomik kriz, dünya genelinde çiftçileri üretemez hale gelme noktasına getirdi. Buna dur demek için dünya çapında çiftçi eylemleri yapılırken, son eylem ise dünyanın dört bir yanından turist akınına uğrayan Barcelona’da gerçekleşti.

Edinilen bilgilere göre; Barcelona’da yaklaşık 1.000 çiftçi traktörleriyle Katalonya bölgesel lideri Pere Aragonès ile görüşmek üzere şehrin ana caddelerinden biri olan Diagonal’e çıktı.

İspanyol çiftçiler, AB’nin tarım politikasında değişiklik yapılmasının yanı sıra kuraklık ve üretim maliyetlerindeki artışla mücadele için önlemler alınmasını talep ederken, kapitalizmin derinleşen krizini taşımayacaklarını vurguladılar.

El País’in haberine göre, ülkenin birçok bölgesinde ana yollar kapatılırken en az dört çiftçinin de tutuklandığı belirtildi.

Yapılan eylemle ilgili olarak, Başbakan Pedro Sánchez İspanya parlamentosunda yaptığı konuşmada çiftçilere yardım etme ve taleplerini AB kurumlarına iletmek sözü verdi.

Kapitalist sistemin dayatmaları ve AB’nin tarım politikasındaki değişiklikler nedeniyle son zamanlarda Belçika, Fransa, Almanya ve Polonya dahil olmak üzere diğer bazı Avrupa ülkelerinde de büyük çiftçi gösterileri düzenlendi.
GHA

Sosyal ağlarda paylaşın