ASLANLAR YUVASINDAN GENEL GREV ÇAĞRISI: “Gazze’de hayat normale dönmedikçe Batı Şeria’da da dönmeyecek.”

Nablus’taki ortak direniş yapılanması Aslanlar Yuvası, Gazze’de hayat normale dönene kadar tüm Batı Şeria’daki Filistinlilere genel grev ve işgalcilerle çatışma çağrısı yaptı:
Aslanlar Yuvası tarafından 24 Ekim’de yapılan açıklamada, katliamlar, kan çağlayanları karşısında “normal ya da yarı normal” bir hayat olmadığı belirtilerek, Batı Şeria’nın Gazze’den koparılamayacağı vurgulandı.
Aslanlar Yuvası çağrısında “okul yok, eğitim yok, ticaret yok..”
denilerek tüm Filistin halkı “Gazze’de hayat normale dönene kadar genel, kapsamlı ve sürekli bir grev halinde olma” çağrısı yapıldı.

Aşağıda bir halkın topyekün direniş ve savaş ruhunu yansıtan bu açıklamanın tam metnini yayınlıyoruz:

“Bombalamalar, yıkımlar, katliamlar, kan çağlayanları karşısında bu günden sonra normal ya da yarı normal bir hayat yok. Okul yok, düzenli eğitim hayatı yok, Gazze’de okullar ve öğrenciler bombardıman ve yıkım altında.

Ticaret yok, çalışanların çalışma saatleri yok, açılacak kafeler yok, açılacak parklar yok; Gazze Şeridi’nde insanlarımız kendi kanında boğuluyor. İşgalin bize karşı yaptığı katliamların dehşeti karşısında nasıl normal bir hayat yaşıyorsunuz?

Siyonist Savaş Konseyi, güçlü ve açık bir Amerikan varlığıyla kalıcı olarak toplanıyor. Arap konseyleri ise ürkek suçlamalarla dolu ve en güçlü kararları Filistin halkının yerinden edilmesini reddetmek. Kardeş ülkeymişiz gibi yas ilan ederek Gazze meselesini halletmemiz mantıksız.

Ey Arap ve İslam milletimiz; Arapların ve Müslümanların son kaleleri düşmeyecek, Allah’ın izniyle Gazze en kötü savaşlara hazırlanıyor.

Ey halkımızın evlatları; söz sizindir, karar sizin, başkasının değil. Onurunuz, gururunuz, şövalyeliğiniz sizin. Hiç kimsenin aklınız, duygularınız ve düşünce özgürlüğünüz üzerinde yetkisi yoktur. Bugün ne akıllarınızı küçümsemeye ne de yakınlarının duygularını küçümsemeye yer yok, bizi Gazze’de katledilen halkımızdan kimse ayıramayacak, Gazze’de hayat normale dönmedikçe Batı Şeria’da da dönmeyecek.

İşte Aslanlar Yuvası sizi buraya davet ediyor; bugün itibariyle, zaferden sonra Gazze’de hayat dönene kadar genel, kapsamlı ve sürekli bir grev halinde olacağımızı ilan ediyoruz. Her gün, her caddede veya mahallede durmadan lastik yakarak genel, kapsamlı ve devam eden bir grevin başlangıcını işaret ediyoruz.

Herkesin sokağa çıkması, her yerde lastik yakması, tutuklamalar yapmak için gece baskın yapan işgal güçleriyle ve yerleşimcileriyle çatışmak için sokağa çıkması gerekiyor.

Esnafı da greve tam anlamıyla uymaya, sevgili öğrencilerimizi okullara, üniversitelere gitmemeye, genel olarak çalışan arkadaşlarımızı da greve uymaya çağırıyoruz. Bazıları, her şeye rağmen hayatın devam etmesi gerektiği ve Gazze’nin kardeş ülke olduğu düşüncesini aktarmaya çalışıyor, ama böyle olmayacak.

Gazze’de ve Batı Şeria’da kanayan kanımız, ekonominin çarkından, bazı insanların dükkânlarından, kafelerinizin, parklarınızın açılmasından daha kıymetli, daha yüce, daha saf, daha şerefli ve daha büyüktür. Ve diyoruz ki; artık zamanın geriye alınması mümkün değil.

Şu anda Gazze’de yapılanlar Batı Şeria’ya kadar uzanacak, daha sonra nerede olurlarsa olsunlar tüm Araplara da ulaşacak. Varlığımızı savunmak için birlik olmamız gerekiyor.

Silahlı hücrelerdeki tüm kardeşlerimizle ve Batı Şeria’daki isyancı gençlerle işbirliği ve koordinasyon içinde lütfen saldırıya geçelim.”

Sosyal ağlarda paylaşın