Asgari ücret açıklandı. Milyonlar açlığa mahkum

Dün aylardır süren beklenti sonlandı. Daha önceki yıllardan farklı olmayacak şekilde yine, işçinin emekçinin gırtlağından geçen lokma azaltıldı.

4250 TL olarak belirlenen asgari ücret tüm zamanların en düşük asgari ücreti olarak tarihe geçmiş oldu.

Kameraların karşısına geçip milyonlara aç kalacaklarını duyuran ekip bu halkın yaşadığı yoksulluğun, açlığın ve adaletsizliğin baş sorumluları aynı zamanda. Başta faşist şef Erdoğan olmak üzere heyetin tamamının aylık resmi maaşları bir asgari ücretlinin en az 20 katı. Tabi bu resmi olanı. Çaldıkları çırptıklarının yanında aldıkları maaş devede kulak kalır. Ama işçiye emekçiye verecekleri açlık ve sefaletten başkaca bir şey yok !

Halkı aç bırakan sadece iktidar ve patronlar değil. İşçinin umutlarını sömüren, hakkını savunuyor gibi görünerek patrona ve AKP faşizmine hizmet eden başta DİSK ve KESK olmak üzere TÜRK-İŞ HAK-İŞ gibi tüm Amerikancı düzen sendikaları da bu oyunun parçasıdırlar, ve bu açlığın sorumlularıdırlar.

Ekmek fiyatından, enflasyona, dolar karşılığından her hangi bir gıda alımı kıyasına kadar bakıldığında bu senenin asgari ücreti geçtiğimiz yılların tamamından en düşük olanı…

Halk Ekmek önünde yoksulluk kuyruğu - Büyük İzmir

Küçük bir hesapla geçen sene bir asgari ücret ile  2300 ekmek alınabiliyorken bu sene 1700 ekmek alınabilecek o da bazı bölgelerde. Çünkü bu hesap ekmeğin 2,5 TL olduğu yerler için geçerli. Ülkemizin bir çok yerinde ekmek 3,5 TL’ye dayanmış durumda.

Sosyal ağlarda paylaşın