Anti Emperyalist Cephe: ”Türkiye’de ceza, halk için adalet için savaşan devrimcileri korkutmayı amaçlıyor.”

Devrimci avukatların davası 18-20 Mart tarihlerinde, Silivri’de İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesinde görülmüştü. Dava sonucunda; onlarca yıl ceza verilerek karara bağlanan ÇHD ve HHB’li avukatlar için bir açıklamada Anti-Emperyalist Cephe’den geldi.

Türkiye’deki devrimci ve ilerici avukatların derhal serbest bırakılmasını isteyen Anti-Emperyalist Cephe’nin Türkçe ve İngilizce açıklamasını yayınlıyoruz. (ingilizce için)

Türkiye’deki devrimci avukatlara karşı verilen kararlarla ilgili anti-emperyalist cephe açıklaması:

23 Mart 2019

Anti-emperyalist cephe, Türkiye’deki devrimci ve ilerici avukatların derhal serbest bırakılmasını talep ediyor.

Faşizm mahkemelerinin kararları hukuksuz ve geçersizdir. Bu, sınıf adaletidir, bu durumda kendi kanunlarına bile riayet etmeyen bir sistemin “adaleti” dir. Mahkeme, sanıkların adil yargılanma hakkını reddeden, son yıllarda Türkiye’de görülen bir eğilim olan “gizli tanıklara” başvurdu. Hiçbir yargı gücü, hiçbir yasa, devrimci avukatların meşruiyetini yargılayamaz.

Devrimci avukatlar; rahat bir yaşam sürmelerini sağlayacak sıradan bir avukat olmak yerine; adaletsizliğe karşı mücadele ettikleri, haksızlığa uğrayan insanları savundukları için 3 ila 20 yıl arasında hapis cezasına çarptırıldılar. Türkiye’de ceza; halk için, adalet için savaşan devrimcileri korkutmayı amaçlıyor.

Anti-Emperyalist Cephe Nedir?

Emperyalizme karşı Anti-Emperyalist Cephe, dünyanın farklı ülkelerinde mücadele eden devrimci, sosyalist, anarşist, demokratik… örgütlerin birliğidir. Emperyalizme karşı bütün halkları belli prensipler etrafında birleştirerek emperyalizmin önünde bir barikat olmayı amaçlamaktadır.

Anti-Emperyalist Cephe (AIF), 2009’dan bu yana Türkiye’de her yıl düzenlenen, Emperyalist Saldırılara Karşı Halkların Birliği Eyüp Baş Sempozyumu’nda bir araya gelen kuruluşların aldığı kararla 2014 yılında emperyalist saldırganlığa karşı ilan edilmişti

AIF, farklı mücadele gelenekleri ve örgütlerinin temsilcilerinin tüm ideolojik ve kültürel farklılıklara rağmen emperyalizme karşı omuz verdiği bir oluşumdur.

AIF’in kurumsallaşması ve örgütler arasındaki birlik duygusu, büyük ölçüde faşist saldırıların ve emperyalist müdahalenin hedef aldığı kişilerle dayanışma ziyaretleri ile hayat buldu

Anti-Emperyalist Cephe, sosyalizm için emperyalizme ve faşizme karşı mücadelesini demokratik bir bağlamda sürdüren devrimcilerin merkezi örgütü olan Halk Cephesi’nin teklifi üzerine kurulmuş bir oluşumdur.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.