Ankara’da Polis Yine Emekçilere Saldırdı

Emekçilere verilen seçim vaadlerine bir yenisi daha eklendi. Verilen sözleri  hatırlatan, hakkını arayana yine polis, yine saldırı, yine işkenceli gözaltı.

Bugün Ankara’da polis 3600 ek gösterge ve güvenceli çalışma talebini yükseltmek için Abdi İpekçi Parkı’nda buluşan sağlık ve sosyal hizmet emekçilerine saldırdı. Saldırıda SES Eş Genel Başkanı İbrahim Kara ve Dev Sağlık-İş’ten Furkan Bircan darp edilerek gözaltına alındı.

3600 EK GÖSTERGE NEDİR ?

Memurların maaşlarının hesaplanmasında uygulanan Ek Gösterge 3600 emeklilik maaşlarının hesaplanmasında da kullanılıyor.  657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’na tabi olan pek çok memur ilgili yasanın meclise gelmesini bekliyordu.

Memuriyette 30 hizmet yılını dolduran 1.  derecenin 4. kademesine ulaşmış olan yükseköğrenim mezunu personel arasında ek göstergeden yararlanmayan ya da ek göstergesi 3600’den düşük olanların ek gösterge rakamlarının 3600 olarak belirlenmesi durumunda aylık ücretlerinde ve emekliliğe ilişkin haklarında değişiklik yaratıyor.  3600 ek göstergeli emekli ikramiyesinde hizmet süresi arttıkça ikramiye farkının da artması anlamına geliyor.  Erdoğan seçim çalışmalarında ek göstergenin 3600’e çıkarılması sözü vermişti.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.