ABD’nin Paralı Asker Gönderme Hazırlığı

Amerikan kuklası Juan Guaidó, Maduro yönetimine karşı türlü yollarla saldırılar düzenliyor. 

Venezuela’dakendisini artık Ulusal Meclis Başkanı olarak görmeyen, ama Devlet Başkanı olarak ilan eden Juan Guaidó, esasen ABD’nin tezgâhladığı darbe sonrasında da başarısız oldu.

Amerika’da savaş tüccarları dört gözle bir an önce pazarın açılmasını bekliyor ve bunun hazırlığını yapıyor. 

ABD Başkanı Trump bir askerlik şirketi ile görüşme yaptı bu yönde. Blackwater isimli şirketin sahibi Erik Prince Venezuela ile ilgili bir program çıkararak teklifte bulundu siyasi yönetime.

Özetle teklif şu yönde, siz « dinamik bir olay » çıkarın biz size 5 bin paralı asker kiralayalım Venezüela’ya yollamak üzere. Bu askerlerin de Kolombiya gibi Amerikancı Latin Amerika ülkelerinden bulunacağı belirtiliyor.

Blackwater ismini Irak işgalinden ve ABD’nin saldırısının gerçekleştiği bir çok yerden hatırlıyoruz. 

Şirket Trump’in seçim kampanyasının en büyük maddi destekçilerinden oldu. Trump, ardından şirket sahibi Prince’in kız kardeşi Betsy De Vos’u Eğitim Bakanı yaptı.

2010 yılında Irak’ta paralı askerlerin gerçekleştirdikleri katliamlar çok deşifre olunca, Prince şirketi sattı ve yeniden aynı işlevi gören bir yenisini kurdu. Paralı askerlerin yanısıra, şirket silah ticareti yaparak, özellikle Yemen savaşında etkili yer alıyor. 

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.