Sen misin “Her Şey Güzel Olacak” Diyen

Söylediğinde belki Ekrem İmamoğlu’nun kendisi de hesap etmemiştir bir slogana dönüşeceğini  bu cümlenin: “Her şey güzel olacak”

AKP’nin İstanbul seçimlerini iptal etmesi halkın büyük tepkisine neden oldu. Seçim çalışmalarından oy kullanılan güne kadar her şey AKP’nin kazanması için düzenlenmesine, seçimde sandık kurulları, müşahit sayısı, ilçe seçim kurulu üye sayısı il ve bölge seçim kurulunun üye sayısı… hepsi AKP tarafından belirlenmiş olmasına rağmen Ekrem İmamoğlu kazandı İstanbul belediyesini.  

Halkta bir rahatlama oldu haklı olarak. Kolay değil; İstanbul’da 25 yıldır ilk defa AKP ‘den başka bir parti kazandı diyebiliriz. Hatta daha ileri giderek AKP’den kurtuluyoruz heyecanı yaşayanların sayısı hiçte azımsanacak gibi değildi. Tam bunlar yaşanırken YSK İstanbul seçimini iptal etti.

 Çok büyük bir haksızlık, adaletsizlikti bu ve halk haklı olarak tepki göstermeye başladı. Bir çok bölgede halk sokaklara çıktı.  “Her şey çok güzel olacak” sloganı CHP’nin imdadına yetişti denebilir.  Bu slogan ile halkın öfkesini frenlemeye çalışan CHP yine AKP faşizminin keyfiliğini sineye çekti.  Yine tüm düzen partileri gibi seçimi çareymiş gibi gösterdi ve yine halka sağduyu ve itidal çağrısı yaptı.  Yani CHP düzenin has partisi olduğu gerçeğini unutmamıştı.

AKP YSK’ya İstanbul seçimini iptal ettirdikten sonra, yaşanan bu adaletsizliğe oluşan tepkiye bu güne kadar hiç bir konuda çıt sesini dahi çıkarmayan şarkıcı, oyuncu, türkücü gibi şöhretlerden de tepki geldi. Oysa sadece twitterda  “her şey çok güzel olacak” paylaşımından fazla bir şey değildi tepki dediğimiz.

Ve AKP karşılık vermekte hiç gecikmedi. Cumhurbaşkanlığı arşiv daire başkanlığı bu twiti atan şöhretlerin isimlerini yayınladı ve başına da “kayıt” ibaresini koydu.  AKP’nin sanat ve sanatçılar ile ilişkisi konusunda azıcık bilgisi olan biri kayıt ibaresini ne demek olduğunu çok iyi bilir; “bunun hesabını sorarım”dır bunun anlamı.

Sonrasında Nevşehir belediye başkanı açıklama yaptı.  Rasim Arı yaptığı açıklamada “her şey çok güzel olacak” twittini atan şöhretleri kastederek “Şehrimde tarafımızdan düzenlenecek olan en ufak dahi olsa bir programda sahne alamayacak” dedi. Ve bunun da kanaat özgürlüğü (!) olduğunu savundu.

Benzer baskıların çoğalacağı kesin. Yönetemeyen AKP faşizmi kurallarını kendisinin kazanacağı şekilde düzenlediği seçimleri iptal ediyor, yaşanan haksızlığa karşı çıkan, kabullenmeyen herkese karlı her türlü baskı şantaj ve  tehdite başvuruyor. AKP faşizmi o kadar güçsüz ki bir kaç twitten bile korkuyor.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.