Grup Yorum Üyesi Yeşilırmak’a İşkenceli SEGBİS

Silivri Hapishanesi’nde tutulan Grup Yorum üyesi Emel Yeşilırmak’ın 25 Nisan günü, Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde duruşması vardı.

Emel Yeşilırmak, duruşmaya SEGBİS’le çıkmak istemediğini söyledi.

SEGBİS (Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi ile ifade vermeye zorlamak, faşiszmin yargı sisteminin bir süredir tutuklulara dayattığı ve hukuku ortadan kaldıran bir uygulama. Emel Yeşilırmak’a da bu drayatıldı ve Yeşilırmak da bu hukuksuzluğu reddetti.

Gardiyanlar, herhangi bir şey demediler, bir şey yapmadılar ve dönüp gittiler.  

Fakat öğlehden sonra, birden hücreye baskın yaptılar.  

8-9 Gardiyan, Yeşilırmak’ı sürgüne götürür gibi SEGBİS odasına götürdüler.

Gardiyanlar burada dersini iyi ezberlemiş işkenceciler gibi, hemen işbaşı yaptılar.

Yeşilırmak’ın kollarını arkaya bükerek, kafasını zorla adeta masaya yapıştırdılar.

İşkenceci ekibi Başgardiyan Gülşah …. yönetiyordu.

İşkencecilerin klasik “konuş!” baskısı, burada “ifade ver!”e dönüşmüştü.

– “Hadi ifade ver… bekliyorlar.. “

Evet bekliyorlardı.

Hakimi, savcısı Emel Yeşilırmak’ın SEGBİS’le ifade vermesini bekliyorlardı.

İşkenceyi izliyorlar, Yeşilırmak’ı savunma vermeye zorluyorlardı. Mahkeme başkanı da bu esnada “kafasını kaldırın, sorun bakalım ne diyormuş, susma hakkını mı kullanıyor?” diye işkenceyi meşrulaştıran talimatlar veriyor.

“Adaletiniz Bu Mu Sizin?”

Savcısı, hakimi, yargılamayı “kanunlara uygun” yapmak için ne kadar da ısrarlıydılar. Sanık savunmasını yapmadan, sanığın gıyabında karar vermek istemiyorlardı. Çok adildiler.  

Emel Yeşilırmak, kendini onların elinden kurtarabildiği bir an, hepsine ve kameralara dönerek “adaletiniz batsın, bu mu adaletiniz?!”diye bağırdı.

Biraz önce Emel Yeşilırmak’ı konuşturmak için uğraşanlar, bu kez susturmak için üzerine atıldılar.  Tekmelerle yumruklarma Emel Yeşilırmak’ı susturmaya çalışan gardiyanlar, dönüşte Yieşilırmak’ın burnuna yumruk attılar ve burnu  saatlerce kanamaya devam etti.

Mahkeme, duruşmayı “durmadan slogan attı, sorulara cevap vermedi” diyerek duruşmayı kapattı.

Hapishane idaresi de SEGBİS İŞKENCESİ sonrasında Yeşilırmak’ı hücresine kapatarak bu SEGBİS operasyonunu sonuçlandırdı.

Ünsal: “İşkencenin kamera kayıtları vardır”

Yeşilırmak’ın avukatı Didem Baydar Ünsal, işkenceli Segbis’le ilgili yaptığı açıklamada, müvekkillerinin avukatlarına haber vermedenr zorla götürüldüğünü, mahkeme heyeti hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

Ünsal, Yeşilırmak’ın mahkemeye doğrudan katılmayı ve avukatlarına haber verilmesini talep ettiğini, bu haklı taleplerin ise reddedildiğini belirtti. Ünsal açıklamasında ayrıca şunları belirtti:

“Müvekkilimiz, SEGBİS’es çıkarılıyor ve zorla götürülüyor. Bu zorla götürülme işkence seansına dönüşüyor. Tekme tokat Emel’i dövüyorlar… Muhtemelen Silivri Cezaevi’ndeki kamera kayıtlarında vardır. “

15 Mayıs’ta Yine İşkence Var!

Mahkeme, Emel Yeşilırmak’ın duruşmasını, 15 Mayıs’a erteledi ve Emel Yeşilırmak’ın 15 Mayıs’ta yine duruşmaya SEGBİS üzerinden katılmasının sağlanması doğrultusunda karar verdi.

Mahkeme kararında şöyle denildi: “kendi isteğiyle SEGBİS odasına gelmek istemediği durumda ise, 694 sayılı KHK’nın 147’nci maddesine dayanarak SEGBİS odasına ZORLA  GETİRİLMESİ”.

Peki bu ne demektir?

Bunun anlamı açıktır.

Bu, “15 Mayıs’ta Grup Yorum üyesi Emel Yeşilırmak’a işkence yapılsın!” kararıdır.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.