Ankara’da MHP’li İkinci Baro Kurucusundan: Savunmanın Tarafsız(!) Sesi Olmak İçin…

MHP uzun çabalar sonucunda  2000 imzayı BULABİLDİ ve Ankara’da ikinci baro kuruluşu için resmi başvurusunu yaptı.

Faşist baro kuruluş başvurusunu yapan sözde avukat, MHP Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Halil Öztürk başvuruyu Twitter hesabından paylaştı.

Hem MHP’li baro olduğunu duyuran Öztürk hem de savunmanın tarafsız ve yılmaz sesi olacaklarını iddia etti. Yaptığı paylaşımda “Savunmanın tarafsız ve yılmaz sesi olmak için yola çıkan 2 No’lu Ankara Barosu’nun kuruluş başvurusunu gerçekleştirdik. Türk yargısı, Türk milleti ve Avukatlık mesleği adına hayırlı olmasını diliyorum”  dedi.

Avukat tarafsız olamaz. Ya haktan ve halktan yanadır ya da faşizmden, zalimden yana. Baroları parçalamak ve güçsüzleştirmek, avukatlık mesleğini devlet memurluğuna dönüştürmek amacıyla çıkartılan çoklu baro yasa değişikliğinden sonra ilk olarak bu politikanın başarısı için baro kuranın MHP olması süpriz olmadı. İlk ikinci baroyu kurup iktidarın avukatlara yönelik saldırısını güçlendiren 2 baro açılışını yaparken Öztürk’ün yaptığı tarafsız olma iddiası büyük bir yalan!

Ayrıca kurdukları barounun ne “millete” ne de “avukatlık mesleğine” hayırlı olması için kurulmadığı sır değil. Kurulan ve kurdurulacak olan paravan barolar ile iktidar, avukatlık mesleğini de kendi kontrolüne alarak yargı alanında pürüzsüz itaat ve biat hedefliyor.

Çoklu baro yasasına karşı ülkenin 80 barosu bir dizi eylemlilikler hayata geçirmişti. İstanbul’da iktidarın tüm olanakları arkalarında olmasına rağmen henüz baro kurmak için gerekli 2000 imzanın  toplanamadığı biliniyor.  Bu çoklu baro politikasının hedefine ulaşamadığını gösteriyor, şimdilik! Faşizm çoklu baro yasa değişikliği ile hedeflerinde ısrarcı olacağı ve eğer ciddi bir direnç ile karşılaşmazsa sonuç alacağı da  çok açık. Avukatların, avukatlık mesleğinin onurunu ve iktidarın bu politikasını boşa çıkartmak için EBru Timtik, Aytaç Ünsal gibi direnmekten başka bir çaresi olmadığı da.

Sosyal ağlarda paylaşın

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht.